Šport > Košarka
549 ogledov

Curry ponižal Brooklyn, reakcija Duranta in Hardna pove vse

Stephen Curry Profimedia
Golden State Warriors do 12. zmage.

Košarkarji moštva Golden State Warriors ostajajo vodilna ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA. V seriji gostovanj so po nedavnem porazu proti Charlotte Hornets ponoči nastopili v Brooklynu in ugnali tamkajšnje Nets s 117:99 ter v 14. nastopu dosegli 12. zmago.

Vnovič je blestel Stephen Curry, ki je dosegel kar 37 točk ter vnovič potrdil, da je odličen ostrostrelec, saj je dosegel kar devet trojk, temu pa je dodal sedem skokov, pet podaj, dve ukradeni žogi in blokado. Pri Brooklynu je bil s 24 točkami najbolj učinkovit James Harden, Kevin Durant pa jih je dodal 19.

Curry ima zdaj povprečje 28,7 točke na tekmo, s čimer se je močno približal vodilnemu strelcu lige Kevinu Durantu, ki mu je po 19 točkah povprečje padlo na 28,9.

Odločitev na tekmi je padla v tretji četrtini, ko so gostje hitro ušli na +10, v nadaljevanju pa na več kot 20 točk razlike in tega do konca niso izpustili iz rok.

Utah je s 120:85 ugnal Philadelphio brez zvezdnika Joela Embiida. Za zmagovalce je Jordan Clarkson dosegel 20 točk, s 15 točkami in 17 skoki pa je pod obročema kraljeval Rudy Gobert. Na nasprotni strani je bil z 18 točkami najbolj pri metu Shake Milton.

Los Angeles Clippers pa so s 106:92 ugnali San Antonio. S 34 točkami je bil prvi igralec tekme Paul George.

Ekipe s slovenskimi igralci so bile tokrat proste.

Luka Dončić Po pregledih Šport Prve uradne novice o teži Dončićeve poškodbe: "Izpušča vsaj..."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice