Šport > Košarka
2199 ogledov

Luka pri komaj 22 letih ujel Kobeja in Duranta, pred njim le še eden!

luka dončić Profimedia
Luka ima v sebi resnično nekaj posebnega.

Kristaps Porzingis, ki sicer po pisanju ameriških medijev naj ne bi veljal za ravno najboljšega prijatelja našega košarkarskega asa, po tekmi z Bostonom preprosto ni mogel prehvaliti Luko Dončića: "Noro je, kako fenomenalen je v ključnih trenutkih!"

In Latvijec je imel še kako prav, naravnost noro je, kako uspešen je mladi Slovenec pri zaključevanju odločilnih napadov. Pri vsega 22 letih je namreč že postal rekorder Dallasa po številu zadetih odločilnih košev v zadnji sekundi.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Do sedaj je namreč po pričakovanju v tej statistiki kraljeval izjemni Nemec Dirk Nowitzki, ki je v vseh svojih 21 sezonah Maverickom z metom v zadnji sekundi priboril zmago trikrat!

Njegov dosežek pa je na tekmi z Bostonom že dosegel tudi Luka Dončić, kljub temu da smo komaj na začetku njegove četrte sezone v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Luka je namreč svojo kariero tako imenovanih "buzzer beaterjev" ("premagovalcev siren") začel v lanskem mehurčku v Orlandu, ko je ob izidu 133:132 za Los Angeles Clippers zadel trojko za zmago Dallasa in izenačenje v seriji na 2:2. Resnično si je vzel najboljšo možno tekmo za svoj prvi koš takšne sorte.

Podbno čarovnijo smo nato videli tekom lanske sezone, ko je ob zaostanku s 111:113 v zadnji sekundi z neverjetno akrobatsko trojko potopil Grizlije iz Memphisa, medtem ko je svoj poslednji odločilni met zadel pred parimi dnevi, ko se je odločil, da se mu ne ljubi igrati podaljške z Boston Celtics, zato je rajši zadel trojko za zmago s 107:104.

Kot ste lahko opazili, so bili čisto vsi odločilni koši trojke, tako da ima Luka na svojem računu že kar tri zmagovite trojke v poslednji sekundi tekme, s čimer je že pri 22 letih ujel legendarna Kobeja Bryanta in Kevina Duranta (slednji je še aktiven, tako da lahko to število v prihodnosti še poveča), na večni lestvici pa tako zaostaja le še za enim košarkarjem...

Vincem Carterjem, ki je v svoji 22 let dolgi NBA karieri dosegel 5 takšnih trojk. Glede na Dončićevo starost ter njegov neverjeten občutek v ključnih trenutkih, lahko stari dobri Vince še kako trepeta za svoj rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice