Šport > Košarka
16539 ogledov

Dragićev prijatelj pozival k pretepu, nato organiziral zasedo

jokić butler Profimedia
Nekdanji soigralec Gorana Dragića je po incidentu na tekmi z Denver Nuggets Nikolo Jokića pozval na pretep pred dvorano.

Zvezdnik vročice Jimmy Butler, slovenskim navijačem znan tudi kot nekdanji soigralec in dober prijatelj Gorana Dragića, bo moral plačati 30.000 dolarjev, ker je na tekmi z Denver Nuggets stopnjeval spor z aktualnim MVP-jem lige NBA Nikolo Jokićem, zatem pa še bojkotiral medijske obveznosti.

Nikola Jokić "Žal mi je!" Šport Večer zaznamovala poteza Jokića, grozi mu suspenz

Omenjeno tekmo je zaznamoval incident med Jokićem in provokatorjem Markieffom Morrisom. Slednji je nad srbskim košarkarjem storil grobo osebno napako, nakar ga je Jokić izza hrbta surovo zrušil po tleh. To je privedlo do vsesplošnega prerivanja ter obmetavanja z grožnjami in žaljivkami, pri čemer je bil najbolj aktiven Butler.

Krilnemu košarkarju Miamija so ob napadu na njegovega soigralca povsem popustili živci, njegova jeza pa se je tudi po umiku Jokića na klop še stopnjevala.

Ves čas je vpil v smeri Srba in ga pozival, naj se po tekmi zglasi pred dvorano, da bosta lahko poravnala račune. Jokić, ki je svoje dejanje nemudoma obžaloval, se za njegove provokacije ni pretirano zmenil.

nikola jokić Epilog Šport Jokić jo je poceni odnesel, Morrisu visoka denarna kazen

Da Butlerjeve grožnje niso bile le predstava za javnost, dokazuje fotografija iz zakulisja, na kateri skupina košarkarjev Miamija pred slačilnico čaka na srbskega zvezdnika.

S kakšnimi nameni so se Butler, Bam Adebayo, Kyle Lowry in drugi člani vročice zbrali pred garderobo domačega moštva, ni znano, obstaja pa velika verjetnost, da bi ob razgretih glavah konflikt še dodatno eskaliral.

Razjarjene gostujoče košarkarje so razgnali predstavniki varnostne službe, ki so s tem preprečili soočenje z Jokićem.

 | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 2
  • Cefur 03:19 11.november 2021.

    Buhaha črnuhi k čefurji pet na 1....k bi mu Jokič ovalil kito v rito bi blo pestro...

  • MK 11:58 10.november 2021.

    čefurji in nigri. ni boljše kombinacije