Šport > Košarka
1933 ogledov

Jokić jo je poceni odnesel, Morrisu visoka denarna kazen

nikola jokić Profimedia
Disciplinska komisija je določila kazni za glavna akterja incidenta na tekmi med Denver Nuggets in Miami Heat.

Nikola Jokić, najkoristnejši igralec severnoameriške košarkarske lige NBA, katerega prvi trojni dvojček v sezoni je zasenčila njegova izključitev na tekmi proti Miami Heat, bo moral počivati eno tekmo. Tekma je bila praktično že končana, ko se je Jokić pretirano odzval na prekršek Markieffa Morrisa. Ta bo moral plačati 50.000 dolarjev.

Nikola Jokić "Žal mi je!" Šport Večer zaznamovala poteza Jokića, grozi mu suspenz

Ponedeljkova tekma, ki so jo Denver Nuggets dobili s 113:96, je dobila epilog pri disciplinski komisiji lige. Jokić bo zaradi izključitve, ko se je po grobi osebni napaki Morrisa pretirano odzval in slednjega močno treščil ob parket, počival eno tekmo.

Pred tem je srbski zvezdnik dosegel trojni dvojček s 25 točkami, 15 skoki in z desetimi podajami. Danes po lokalnem času pa bo Jokić izpustil tekmo proti Indiana Pacers.

Kot so sporočili iz lige NBA, pa disciplinska komisija ni kaznovala le Jokića. Morris bo moral zaradi grobe osebne napake vodstvu lige odšteti 50.000 dolarjev, Jimmy Butler pa 30.000, ker naj bi skušal stopnjevati spor, po tekmi pa ni želel dati intervjuja za NBA.

Ekipi se bosta spet srečali 29. novembra v Miamiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice