Šport > Košarka
219 ogledov

Durant krepi MVP kandidaturo, Dragić greje klop

kevin durant Profimedia
Košarkarska ekipa Brooklyn Nets je na krilih Kevina Duranta premagala Toronto Raptors Gorana Dragića.

Košarkarji Brooklyn Nets so v severnoameriški ligi NBA prišli do pete zaporedne zmage, potem ko so v gosteh pri Toronto Raptors slavili s 116:103. Najbolj se je izkazal Kevin Durant, ki je še na svoji deseti zaporedni tekmi dosegel vsaj 20 točk; tokrat jih je zbral 31. Slovenski zvezdnik onkraj luže Goran Dragić spet ni igral za Toronto.

Durant je 31 točkam dodal še po sedem skokov in podaj ter mrežice popeljal do zmage pred 19.800 gledalci v dvorani Scotiabank Arena.

"Kot govorimo že od prvega dne, Kevin je to sezono res neverjeten," je po tekmi svojega varovanca pohvalil trener Steve Nash.

Durant je prvič igral v Kanadi, vse odkar si je raztrgal ahilovo tetivo v končnici 2019 v dresu Golden State Warriors. "Na zadnje, ko sem bil tu, sem doživel najtežje trenutke moje košarkarske kariere. Vesel sem, da bom imel Toronto zdaj v nekoliko lepšem spominu. A danes je bila ključna naša igra v obrambi," je dejal prvi zvezdnik tekme.

James Harden je k zmagi dodal 28 točk, deset skokov in osem podaj, Blake Griffin 14 točk in 11 skokov, Patty Mills pa je vstopil s klopi za 13 košev.

Pri plenilcih, ki so tudi tokrat igrali brez Dragića, saj Ljubljančan še kar čaka na razplet svojega položaja v dresu Toronta, je Fred VanVleet dosegel 21 točk in osem podaj, plenilci pa so izgubili še drugič zaporedoma. OG Anunoby je dodal 16 točk, Gary Trent 14, Precious Achiuwa pa 13.

Torontov zvezdnik Pascal Siakam, ki je prvič po operaciji rame stopil na parket to sezono, je dosegel 15 točk v 25 minutah igre.

Naslednja tekma košarkarje Toronto čaka v sredo po lokalnem času, ko bodo gostovali v Bostonu.

Košarkarji Orlando Magic so presenetljivo premagal Utah Jazz. Mlada ekipa s Floride je na krilih 33 točk Cola Anthonyja kljub zaostanku desetih točk na začetku zadnje četrtine v domači dvorani zmagala s 107:100 in prišla do svoje komaj tretje zmage v sezoni.

Edina košarkarska ekipa z le enim porazom to sezono ostaja Golden State Warriors. Bojevniki so doma premagali Houston Rockets s 120:107 in prizadejali raketam še deveti poraz. Prvi strelec domačih je bil Jordan Poole s 25 točkami, Steph Curry jih je dodal 20.

Branilci naslova Milwaukee Bucks so pri Washington Wizards en dan, preden jih bo v Beli hiši tradicionalno sprejel ameriški predsednik Joe Biden, klonili s 94:101, kar je bil za prvake še peti poraz na zadnjih šestih tekmah, skupno pa šesti v sezoni. Bradley Beal je k zmagi prispeval 30 točk.

Prvi strelec gostov je bil Grk Giannis Antetokounmpo z 29 točkami in 18 skoki, Grayson Allen je dodal 19 točk.

V New Yorku je španski zvezdnik Ricky Rubio dosegel osem trojk in s 37 točkami ter z desetimi podajami popeljal Cleveland Cavaliers do zmage v Madison Square Gardnu nad New York Knicks s 126:109.

Los Angeles Clippers so premagali Charlotte Hornets s 120:106, prvi zvezdnik tekme je bil Paul George z 20 točkami, devetimi skoki in osmimi podajami, Reggie Jackson je k četrti zaporedni zmagi losangeleške ekipe dodal 19 točk.

V Oklahoma Cityju so se po zaostanku 16 točk "prebudili" domači košarkarji Thunderja, ko je Mike Muscala dosegel 20 točk v 14 minutah, in z 99:94 premagali San Antonio Spurs.

Indiana Pacers so prišli do prve zmage v Sacramentu vse od leta 2018, potem ko so domače kralje premagali s 94:91. Domontas Sabonis je zbral 17 točk in deset skokov, T.J. McConnell je k zmagi dodal 17 točk, Chris Duarte pa 15 k prvi gostujoči zmagi Indiane to sezono.

Izidi:
Toronto Raptors - Brooklyn Nets            103:116
(Goran Dragić: ni igral za Toronto)
New York Knicks - Cleveland Cavaliers      109:126
Orlando Magic - Utah Jazz                  107:100
Washington Wizards - Milwaukee Bucks       101:94
Sacramento Kings - Indiana Pacers           91:94
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs   99:94
Golden State Warriors - Houston Rockets    120:107
LA Clippers - Charlotte Hornets            120:106
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice