Šport > Košarka
28667 ogledov

Prva reakcija slovenskega asa poskrbela za precej smeha

Luka Dončić Profimedia
Tako je po zmagovitem košu reagiral Luka Dončić.

Mladi slovenski zvezdnik je bil junak dvoboja med Dallasom in Bostonom, svojo ekipo je z uspešnim metom ob zvoku sirene popeljal do zmage s 107:104. Dvorana v Dallasu je eksplodirala od navdušenja, Luko Dončića pa je hitro po odločilnem košu ujel tudi novinar Jeff 'Skin' Wade. Začetek pogovora je vzbudil kar nekaj smeha na socialnih omrežjih.

Novinar in komentator, ki spremlja dvoboje Dallasa, je sicer slovenskega asa pozval, da opiše zadnjo akcijo na tekmi, Luka pa je v navalu čustev odgovor začel z 'neprimerno besedo'. "Oh, sranje... Oh, sranje. Moja napaka," je odvrnil Dončić in s tem nasmejal marsikaterega navijača.

"Za trenutek sem samo obstal, nisem se zavedal, da mi je uspelo. To je neverjetno. Vodili smo, oni pa so se vrnili. Odgovorili smo na pravi način. Tako moramo tudi nadaljevati," je kasneje povedal prvi mož Dallasa.

Ta je še dodal: "Všeč mi je je met z leve strani pri 45 stopinjah od koša. Všeč mi je ta točka, zato sem žogo vodil do nje." Kasneje je še pohvalil še vlogo povratnika po poškodbi Kristapsa Porzingisa in tako prigarano zmago označil za zelo pomembno.

"Za košarkarja so to najboljši trenutki, ki jih lahko doživiš v karieri. Nekatere tekme pomenijo več, ampak zadeti odločilen koš na tekmi je ena najboljših stvari na svetu. Ne vem, kako se počutim, ko vržem žogo. Želim si, da bi šla skozi obroč. Ne vem, o čem razmišljam takrat," je Luka sicer povedal v naslednjih pogovorih.

Po koncu je 22-letnega Slovenca znova pohvalil tudi domači trener Jason Kidd: "Tu sem v preteklosti igral s takim igralcem. Vsi so vedeli, da bo žoga šla v roke številki 41 in da bo uspel. Mislim, da so vsi vedeli, da bo tokrat žogo dobila številka 77 in uspelo mu je."

Luka Dončić NBA Šport Noro! Noro! Luka z zvokom sirene potopil Boston

Dončić (številka 77) je na tekmi sicer izenačil tudi rekordni dosežek Dirka Nowitzkega (številka 41) po številu tekem na katerih je zbral vsaj 25 točk, osem skokov in pet podaj. Oba sta takšnih tekem zdaj zbrala 130, gre za rekord v zgodovini franšize iz Dallasa.

 

 

Komentarjev 1
Sorodne novice