Šport > Košarka
22870 ogledov

V Dallasu pokajo od ponosa: "Kar je storil Dončić, je dokaz ..."

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkarski fenomen je znova dokazal, da je zanj ekipa vedno na prvem mestu.

Zaključek teksaškega derbija med Dallas Mavericks in San Antonio Spurs je postregel z redko videnim scenarijem.

V odločilnih minutah zadnje četrtine je ob agresivnem pokrivanju in podvajanju na Luki Dončiću vajeti prevzel Jalen Brunson, ki je s 13 zaporednimi točkami lastnoročno zrežiral zmago teličkov.

Pri tem je 185 cm visoki branilec spretno izkoriščal okornost Douga McDermotta, ki ga je bil primoran prevzemati po dobro postavljenih blokadah Doriana Finneyja Smitha.

Zaključek srečanja je tako za Dončića minil precej mirneje kot običajno, kar pa nikakor ne pomeni, da je bil njegov doprinos zanemarljiv. V 36 minutah je zbral 23 točk, 12 skokov, sedem podaj in dve ukradeni žogi.

Brunson je vpisal 31 točk, 10 skokov in tri podaje ob 53-odstotnem metu iz igre (9/17).

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Prvi strelec gostujoče ekipe je po tekmi razkril, kako pomembno vlogo je v strategiji Dallasa pravzaprav odigral Dončić. Namesto da bi poskušal na silo prebijati zgoščeno obrambo San Antonia, je slovenski as sprejel vlogo druge violine.

"Pohvala gre Luki. V vsaki situaciji je pač tako, da če bo Luka želel žogo, jo bo verjetno tudi dobil. Preprosto ga tako zelo spoštujemo. To, da mi je dopustil početi, kar sem počel v zadnjih minutah, je dokaz njegovega zaupanja, ne samo vame, temveč v celotno ekipo. In to je velika stvar. Vsem nam je vlilo dodatne samozavesti," je povedal Brunson in dodal: "Vsak izmed nas mora biti pripravljen odigrati samostojno akcijo ali pomagati soigralcu. Luka nas je pripeljal v položaj za uspeh. To je to, kar on počne. Mi ga spoštujemo in mu za to čestitamo, on pa nam izkazuje zaupanje. To je velik korak za nas."

Kidd: "Velik korak naprej"

Tudi strateg moštva Jason Kidd je poudaril, da je bila tekma v prelomna v več pogledih. "Brunson je bil fantastičen od začetka do konca. V njem imamo drugega organizatorja igre. Prav tako zna dosegati koše in se počuti dobro ob Luki. Tekma pomeni velik korak naprej, ne samo za Brunsona, temveč tudi za Luko, ki je spoznal, da je Brunson vroč, zato mu je predal štafetno palico. Brunson nas je pripeljal do cilja," je dejal trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice