Šport > Košarka
3569 ogledov

Kje je Kristaps Porzingis?

Epa
Potem ko se je v Dallasu veliko govorilo o vrhunski fizični pripravljenosti Kristapsa Porzingisa, so se stvari hitro vrnile na stare tire.

Kristaps Porzingis je zaradi poškodbe hrbta izpustil še četrto zaporedno tekmo njegovega moštva Dallas Mavericks. Telički so sinoči ob rekordni strelski predstavi Luke Dončića v sezoni 2021/2022 izgubili proti Miami Heat. 

Luka Dončić NBA Šport Dončić do rekorda sezone, že ob polčasu blizu povprečja

Porzingis se je na paretku zadnjič pojavil na obračunu s Houston Rockets, na katerem je zaradi bolečin v hrbtu odigral le 20 minut. Odtlej je izpustil tekme s San Antonio Spurs, Denver Nuggets, Sacrament Kings in Miami Heat. Dallas, ki ima na računu štiri zmage in tri poraze, je ob njegovi odsotnosti zabeležil 50-odstotni izkupiček (2-2).

kristaps porzingis | Avtor: Epa Epa
Trener Jason Kidd je pred tekmo z vročico dejal, da Porzingis "napreduje", v moštvu pa se nadejajo, da bo nared za četrtkov spopad s San Antonio Spurs. Njegov uradni status je sicer še vedno vprašljiv, saj nihče ni povsem seznanjen z razsežnostjo zdravstvenih težav, dejstvo pa je, da Dallas spet ne more računati na drugega zvezdnika ekipa, s čimer se je pred Kiddom neprestano soočal tudi nekdanji trener moštva Rick Carilse. Navijači so upali, da se bodo po seriji poškodb letos stvari nekoliko umirile, a temu na žalost ni tako.

Še bolj zaskrbljujoče so Kiddove izjave izpred enega tedna, ko je dejal, da je s Porzingisom vse v najlepšem redu in da se je soigralcem že pridružil na parketu. "Dobro mu gre. Malo je treniral na igrišču. Bomo videli, kakšno bo njegov počutje. Upam, da bo pripravljen," je izjavil 27. oktobra.

Očitno se v naslednjih sedmih dneh stanje ni kaj bistveno izboljšalo, saj Porzingisa še vedno pogrešajo v igralskem kadru.

Latvijec je na treh odigranih tekmah v povprečju prispeval 12,7 točke, 6,0 skoka in 2,0 blokade. 

(Ne)primerno? Šport Dončić dvignil veliko prahu s početjem med minuto odmora
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.