Šport > Košarka
7287 ogledov

Dončić dvignil veliko prahu s početjem med minuto odmora

Print Screen
Luka Dončić je vodja ekipe v pravem pomenu besede, vendar so nekateri mnenja, da pri 22 letih ni dovolj izkušen za prevzemanje takšne vloge.

Košakarska ekipa Dallas Mavericks je v noči na sredo v domačem American Airlinesu Centru izgubila proti Miami Heat (125:110). Vročica se je s peto zaporedno zmago (6-1 skupno) zavihtela na vrh vzhodne konference, medtem ko je Dallas po tretjem porazu (4-3) nazadoval na peto na vzhodu.

Luka Dončić NBA Šport Dončić do rekorda sezone, že ob polčasu blizu povprečja

Pri domačih je za osebni strelski rekord sezone poskrbel Luka Dončić s 33 točkami, 25 jih je prispeval Jalen Brunson, 17 pa Tim Hardaway Jr. Na tekmi je ponovno močno šepala obramba teličkov, saj so kar štirje košarkarji nasprotnega moštva presegli 20 točk. Najbolj se je izkazal Tyler Herro (25), svoje pa so prispevali še Jimmy Butler (23), Kyle Lowry (22) in Bam Adebayo (22).

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Tekma je postregla tudi z zelo zanimivim prizorom s Slovencem v glavni vlogi. Mladi organizator igre je namreč med enim od premorov nase prevzel dolžnosti trenerja in soigralcem narekoval strategijo za nadaljevanje tekme.

Dončićevo početje je med navijači Dallasa izzvalo mešane odzive. Eni so prepričani, da gre za odraz zrelosti in položaja, ki ga mladenič zaseda v hierarhiji moštva, drugi pa menijo, da pri 22 letih in manj kot štirih sezonah med košarkarsko elito ni dorasel takšni vlogi.

shaquille o'neal Znajdite se sami! Šport O'Neal zaprl denarnico, otrokom noče dati niti centa

"Jason Kidd je že postal Lukov pomočnik. Pa je mislil, da je zrel za vlogo!" se je glasil eden od številnih komentarjev na družbenih omrežjih. "Umaknite se mi s poti, jaz pa bom preigraval, preigraval in preigraval. Sploh se ne obremenjujte s tem, ali bom vrgel v visokem loku, brcnil žogo ali metal izza črte, vi se samo vračajte v obrambo," je Dončića na porogljiv način "citiral" nek uporabnik. "Dajte mi žogo in se umaknite. Premaknite se na mesto, ki sem ga določil in čakajte na podajo. Žogo boste dobili le v primeru, da me bodo pokrivali trije igralci. Zdaj pa zmagajmo," se je šalil drugi.

"Luka je vedel, da TNT predvaja tekmo, zato je želel, da ta prizor obkroži svet," je ugibal nek navijač Dallasa. "Mu lahko zamerite? Ne razumem, zakaj je Dallas najel Jasona Kidda?" se je spraševal drugi.

"Luka bi moral postati generalni menedžer in trener Dallasa obenem," je malo za šalo malo zares zapisal tretji, nekdo drug pa je dodal: "To je pravi vodja. Predan in odličen košarkar!"

luka dončić Narobe svet Šport Neprijetna resnica o Dončićevi trojki z logotipa

Na žalost kljub Dončićevi dvojni vlogi domačim ni uspelo spreobrniti poteka tekme. "Ni se ravno izšlo," je pripomnil še nek uporabnik spleta. "Vodstveni svet že pridobiva na moči," pa je dodal drugi. "To je grozno, fant ima komaj 22 let," je menil tretji. "Ali ne bo nihče izpostavil, da je nespoštljiv do trenerja, kot ste očitali LeBronu Jamesu?" "Po tem so začeli izgubljati," je privoščljivo pripomnil še eden v poplavi komentatorjev.

Ne glede na burne odzive velja poudariti, da Dončić ni prekoračil nobenih pooblastil, prav tako bi težko govorili o diskreditaciji glavnega trenerja. Kar bode v oči, je to, da je nasvete soigralcem delil med minuto odmora, če bi to počel na parketu ali med skupinskim posvetom ("huddle"), prizor zagotovo ne bi bil deležen takšne pozornosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.