Šport > Košarka
37171 ogledov

Neprijetna resnica o Dončićevi trojki z logotipa

luka dončić Profimedia
Prvi zvezdnik Dallasa je s trojko z logotipa na sredini igrišča prekinil nalet Sacramento Kings.

Luka Dončić je na srečanju s Sacramento Kings demonstriral svoj izjemen košarkarski razpon s trojko po vzoru najboljšega strelca vseh časov Stepha Curryja

Luka Dončić NBA Šport Gostje so bili v naletu, nato je Dončić vrgel s sredine igrišča

Kralji so se štiri minute pred iztekom zadnje četrtine približali na vsega tri točke razlike, nakar je Dončić s senzacionalnim košem izničil njihove upe za morebiten preobrat.

Slovenski organizator igre bi v napadu skoraj izgubil žogo, a se je še pravočasno vrnil po njo, nato pa sprožil s sredine igrišče ter se tako znova podpisal pod vrhunec srečanja.

Dallas je tekmo dobil s 105:99, Dončić pa je k zmagi prispeval 23 točk, osem skokov, deset podaj, ukradeno žogo in blokado.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Čeprav je dosegel enega najlepših košev sezone v prelomnem trenutku tekme, pa 22-letnik ni bil zadovoljen, da se je moral za edino uspešno izvedeno trojko pomakniti na sredino igrišča.

Priznal je celo, da je pri poskusih z ogromne razdalje bolj samozavesten kot pri običajnih metih, kar se je sinoči odražalo tudi na njegovi statistiki - v 35 minutah igralnega časa je zadel le enega od sedmih poskusov za tri (14,3%) in samo dva od šestih prostih metov (33,3%).

"Bolj samozavesten kot pri vseh ostalih metih za tri in prostih metih," je svoje občutke ob metu s sredine igrišča strnil Dončić. "Ne razumem, kako lahko gre takšen met skozi obroč, običajni meti pa ne. Moral bom še več delati na običajnih metih," je dodal.

Dončić je trenutno daleč od elitne strelske forme. Po šestih odigranih tekmah nove sezone je namreč zgolj 43-odstoten iz igre, 24-odstoten z razdalje in 68-odstoten s črte za proste mete.

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:16 01.november 2021.

    Noro. Prav prijetno ga je gledat. Njegova igra izgleda kot da se zabava. Bravo Luka!