Šport > Košarka
3415 ogledov

Dončić kritičen do "novega" Dallasa: "Nismo še odigrali dobre tekme"

luka dončić Profimedia
Počasen začetek tekme postala Ahilova peta košarkarske ekipe Dallas Mavericks.

Ekipa Luke Dončića je po treh zaporednih zmagah morala v noči na soboto priznati premoč Denver Nuggets s katastrofalnim izidom 75:106. Telički s stremi zmagami in dvema porazoma zasedajo četrto mesto zahodne konference.

Michael Porter Jr. NBA Šport Dončić frustriran kot že dolgo ne

Tudi srečanje v Denverju je zaznamoval počasen začetek varovancev Jasona Kidda, ki so se že uvodoma znašli v zaostanku, katerega za razliko od zadnjih nekaj tekem tokrat niso uspeli nadoknaditi.

Mavsi so uvodoma zaostajali z 9:20, proti koncu drugega polčasa s 37:54, v uvodnem delu zadnje četrtine pa celo s 56:91. "Ko odigraš takšno tekmo, ne glede na to, kako gledaš nanjo, je to slabo. Ni izgovorov. Morali bi igrati bolje, pa nismo," je bil kritičen trener gostujoče ekipe.

Potem ko je Mavsom uspelo nadoknaditi 20 točk zaostanka proti San Antonio Spurs, se je to v Denverju izkazalo za misijo nemogoče.

"Denver je bil boljša ekipa. Ti počasni začetki so težava. Pogovarjali smo se o tem. Upam, da se na neki točki stvari obrnejo. Delati moramo na tem in to potem prenesti na parket, kar nam ni uspevalo celih 48 minut," je potožil Kidd.

Luka Dončić Kdaj se bo ogrel? Šport Neverjetno, kakšne težave ima Luka vsakič v tem elementu

Pri Denverju se je z 11 točkami, 16 skoki in osmimi podajami izkazal Nikola Jokić, čigar nastop je bil vprašljiv zaradi nedavnega udarca v koleno. Kljub temu je aktualni MVP lige NBA prikazal dobro formo, medtem ko se Dončić tokrat ni proslavil.

Slovenski as je prispeval 16 točk ob zgolj 28-odstotnem metu iz igre (5/18), kar je samo še eno poglavje njegove strelske krize. V uvodnih petih tekmah je 22-letnik zadel samo 42-odstotkov metov iz igre oziroma 26-odstotkov metov za tri.

Pri metu z razdalje je sicer uspešnejši kot na začetku lanske sezone, ko je na prvih petih obračunih zadel le pet od 31 poskusov.

dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je začetek sezone. Lani je bilo enako ali celo še slabše. Zaupati moram svojemu metu. Imel sem dolgo poletje, verjamem, da bo žoga začela padati skozi obroč. Začeti je treba pri meni. Moral bom igrati bolje. Tekma je na mojih plečih. Poraz moramo hitro odmisliti, po drugi strani pa se moramo iz njega kaj naučiti," je povedal Slovenec.

Za konec je potegnil črto pod neprepričljiv uvod v sezono. "Mislim, da še nismo odigrali dobre tekme. Zmagali smo tri, vendar nismo odigrali dobre tekme."

marko milič Intervju Šport "90 odstotkov NBA-jevcev je razvajenih milijonarjev"
Komentarjev 2
  • rd2dmk2 15:02 30.oktober 2021.

    kaj imata skupnega Dončič in CR7 ? oba sta dobra in oba ne igrata tenis.. jasno ? jasno !

  • tani 14:58 30.oktober 2021.

    In to je pretežek Luka Dončič. Po olimpijskih igrah je dodal dodatni h 7 do 10 kg in se ne more več gibat.