Šport > Košarka
2133 ogledov

Dončić besnel: "Ne smemo si privoščiti, da se kaj takega ponovi!"

Luka Dončić Profimedia
Dallas je prišel do zmage v teksaškem dvoboju, a Luka po koncu tekme vseeno ni bil nič kaj zadovoljen.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA dosegli še tretjo zmago na četrti tekmi sezone. Ponoči so doma premagali San Antonio Spurs s 104:99. Najboljši strelec tekme je bil Luka Dončić s 25 točkami.

Luka Dončić NBA Šport Nenormalna tekma, za konec pa eksplozija Dončića

Dončić je igral 34 minut, iz igre je metal 11-19 (za tri točke 3-8, prosti meti 0-3), zbral pa je še pet podaj in tri skoke ter blokado, imel pa je tudi sedem izgubljenih žog. 

"V zadnji četrtini sem igral precej agresivneje kot v prvih treh. To moram početi celo tekmo," je ameriškim medijem po srečanju povedal Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Domači košarkarji so tekmo sicer zelo slabo začeli, saj je San Antonio že v prvi četrtini vodil tudi z 20 točkami razlike (23:3, 25:5), toda v drugi četrtini so odigrali bolje in izničili zaostanek. Še v tretji četrtini so bili večinoma par točk v zaostanku, po izidu 86:84, za katerega je poskrbel Dončić s podajo za "alley-oop" Dwightu Powellu, v zadnji četrtini pa niso več izpustili vodstva.

"Malce počasi smo začeli tekmo, to se ponavlja od začetka sezone," je slab začetek milo opisal trener Dallasa Jason Kidd. Dončić je bil ostrejši: "To je bil slab začetek, res slab. Nobene energije, vsi smo bili površni, jaz še posebno. Ne smemo si privoščiti, da se kaj takega ponovi. Bilo je grozno."

Gregg Popovich Govor in pol Šport Popovichu vprašanje o Dončiću, sledilo je tole: Kako hudiča...

Kot je pojasnil Dončić, so igralci s klopi poskrbeli za ustrezen ritem, potem pa je steklo tudi drugim. Jalen Brunson je bil z 19 točkami drugi strelec Dallasa, Maxi Kleber pa je 12 točkam dodal 10 skokov in šest blokad. "Oni so zaslužni, da smo zmagali. Izjemni so bili, vodila pa sta jih JB in Maxi," je zasluge za zmago tokrat na druge prevalil Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice