Šport > Košarka
9502 ogledov

"Liga NBA ima končno trenerja, ki lahko ustavi Dončića"

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so z novim trenerjem Jasonom Kiddom obupno začeli novo sezono lige NBA. Moštvo je bilo, vključno s prvim zvezdnikom Luko Dončićem, povsem razglašeno. Nekateri že dvomijo o delu Kidda.

Znani pisec za The Athletics John Hollinger je po prepričljivem porazu Dallas Maverick v Atlanti zapisal: "Liga NBA ima končno trenerja, ki lahko ustavi Luko Dončića". Hollinger je s tem "sprožil strel" proti novemu glavnemu trenerju Mavericksov Jasonu Kiddu.
Hollinger, ki ima dve desetletji izkušenj v ligi NBA, sedem sezon je deloval kot podpredsednik košarkarskih operacij pri Memphis Grizzlies, dolga leta je bil zaposlen pri medijski hiši ESPN, velja pa tudi za pionirja košarkarske analitike, saj je izumil več naprednih meritev – predvsem znani standard PER, se je poglobil v delo Kidda, potem ko so v uvodu sezone proti Dončiću in druščini prevladovali košarkarji Atlante s Traejem Youngom na čelu.

Jason Kidd Pred sezono Šport Dončić ni igral, navijači Dallasa niso mogli verjeti, kaj se dogaja

Dallas dosegel nenavadno malo število točk

Ekipa iz Dallasa je odšla v State Farm Areno z upanjem, da bo sezono začela z zmago, kar bi bila dobra popotnica za novega glavnega trenerja Jasona Kidda.

Vendar se gostom ni izšlo po načrtih. Mavericks so dosegli manj kot 100 točk, pri čemer so igrali porazno. Luka Dončić ni imel najboljšega večera, saj je dosegel le 18 točk, Kristaps Porzingis pa 11. Čeprav gre šele za prvo tekmo, pa je že zdaj jasno, da Kidd sedi na zelo vročem stolu.

Kristaps Porzingis in Luka Dončić Bomba resnice Šport Dončić končno povedal resnico glede Porzingisa

Hollinger je po tekmi zapisal nekaj zanimivega o Kiddu. Skoraj vsi trenerji so do zdaj težko ustavili Luko Dončića. Hollinger pravi, da je edini človek, ki lahko ustavi Luko, njegov trener sam.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić ni čaral

Kidd je prišel v Dallas, kot zamenjava za dolgoletnega glavnega trenerja Mavericksov Ricka Carlisla. Veliko ljudi je bilo s to odločitvijo nezadovoljnih. Kidd ima sloves dela in razvoja mladih talentov, kot je to storil z Giannisom Antetokounmpom v Milwaukeeju.

Luka Dončić NBA Šport Če prva tekma kaže na novi Dallas ... Luka igral povsem drugače

Navijači Dallasa so pričakovali, da bo Dončić čaral že na prvi tekmi, zvesti navijači pa upajo, da bo Kidd svoje veščine organizatorja igre prenesel tudi na superzvezdnika Dončića.

Goran Dragić Neposredno Šport Dragić ponižal legendarnega Divca in somišljenike: "Nimajo pojma o košarki!"

Hollinger je prepričan, da je lahko ekipa, zbrana okoli Dončića, grožnja na Zahodu. Pravi, da v ekipi ni toliko zvezdnikov kot v drugih ekipah, a imajo v Dallasu nekaj, česar druge ekipe nimajo: Luko Dončića. Poleg tega, če Kristaps Porzingis igra s hrbtom proti košu in ne "kampira" blizu črte za tri točke, bodo Mavericks v tej sezoni še nevarna ekipa.
 

Komentarjev 2
  • jakec1575 15:20 23.oktober 2021.

    mavericki rabijo samo b ekipo, da si a odpocije. doncic mora igrati veliko. ko ima slab dan pa druga ekipa. ker slab dan ima vsak clovek.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:18 23.oktober 2021.

    Bravo Hollinger.....Kidd je očitno obul prevelike čevlje...