Šport > Košarka
5925 ogledov

Če prva tekma kaže na novi Dallas ... Luka igral povsem drugače

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so odprli novo sezono lige NBA.

Ameriški mediji so dvoboj med Atlanto Hawks in Dallas Mavericks znova napovedovali kot obračun med Traejem Yongom in Luko Dončićem. Ta je s soigralci odlično krenil v dvoboj, po treh minutah igre pa so gostje z dobro obrambo, to so kazali že v pripravljalnem obdobju, povedli z 10:2. A nato se jim je ustavilo v napadu, zapored so zgrešili devet zaporednih metov iz igre, domači pa so tako odgovorili z delnim izidom 12:0.

Luka je kasneje zadel svojo prvo trojko v sezoni za 15:16, Hawks pa so manjšo prednost zadržali do konca četrtine, ki so jo dobili z 22:20.

Dončić je zbral 5 točk, tri skoke in asistenco. Na pogled je zgledalo, da bo pod taktirko Jasona Kidda precej manj pri žogi kot v sistemu prejšnjega trenerja Ricka Carlisla, ki je slovenskega zvezdnika vodil v njegovh prvih treh sezonah. Slovenec je le štirikrat vrgel na koš (2/4), enako tudi Young, ki je celo ostal brez točke (0/4), z eno podajo in dvema izgubljenima žogama.

Dončić je na začetku druge četrtine sedel na klopi, ko so Hawks po dveh uspešnih metih Kevina Huerterja povedli z 32:24. Po dveh minutah in pol je Kidd zahteval minuto odmora, po njej pa se je v igro vrnil tudi Slovenec. Ta še naprej ni pretirano pogledoval proti košu, po njegovi asistenci pa je trojko za 29:34 zadel Maxi Kleber.

A to je bil eden redkih prebliskov pri gostih, Atlanta je povedla celo za 12 točk. Po novem posvetu na klopi je Dallas s petimi zaporednimi točkami prišel na 36:43. Razlika je nato vseskozi ostajala približno enaka do polčasa, ki so ga gostitelji dobili z 51:44. Dončić in Young sta oba dosegla po zgolj sedem točk, Luka ob metu iz igre 2/7. 

Na začetku tretje četrtine je zgrešil še dva meta za tri točke, v napadu pa ni šlo tudi njegovim soigralcem. Če je v minuli sezoni Luka blestel s prodori pod koš, tokrat s tem elementom svoje igre ni niti poizkušal. Atlanta je povsem prevzela pobudo, po šestih minutah drugega polčasa so Hawks povedli za 19 točk, minuto kasneje se je na semaforju izpisal izid 73:52. Mavericks so delovali povsem nemočno.

Po minuti je Luka zaigral povsem drugače. Najprej je dvakrat podal za trojki Jalena Brunsona, nato pa je v dveh akcijah le krenil proti košu in obakrat zadel. Prvič na tekmi se je tudi pritožil ob nepisku sodnikov, nekaj kar ga je lani stalo 15 tehničnih napak. A tudi 'vrnitev starega Dončića' ni prinesla rezultatske spremembe. Po treh četrtinah je bilo 86:64.

Zmaga domačih v zadnjih 12 minutah nikoli ni bila ogrožena. Na polovici četrtine je bilo tako celo +26. Vse je bilo že odločeno, štiri minte pred koncem je Kidd le pomahal z belo zastavo in na parket poslal rezerviste. Luka je sicer pred tem prišel do dvojnega dvojčka.

Na tekmi, ki se je končala z rezultatom113:87, je Dončić zbral 18 točk, 11 skokov, 7 podaj in ukradeno žogo. Iz igre je metal 6/17 (2/7 za tri točke), izgubil je tudi pet žog. Bil je vseeno prvi strelec svoje ekipe, 17 točk je dosegel Brunson, 14 Tim Hardaway Jr. in 11 Kristaps Porzingis.

Young je k zmagi prispeval 19 točk in 14 asistenc. Točko več je dosegel Cam Reddish. Mejo desetih točk je preseglo šest košarkarjev Atlante.

Komentarjev 3
  • marsal22 10:04 22.oktober 2021.

    Nagnati Kidda čimprej , ker bo potopil barko!

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:11 22.oktober 2021.

    Kidd je rekel, da bo "razbremenil" Luko in dal več vetra v krila "steklenemu" in tu je rezultat.. Brez Luke ni Dallasa..

  • izy 07:39 22.oktober 2021.

    Dallas je igral katastrofalno v tej tekmi. Nič skokov, brez akcije v napadu, samo metanje trojk, obramba zelo slaba.

Sorodne novice