Šport > Košarka
2387 ogledov

Izbran pred Dončićem, zdaj pa jabolko spora

Marvin Bagley III Profimedia Marvin Bagley III.
Nesojeni zvezdnik lige NBA je doživel nov udarec s strani svoje ekipe.

Se spomnite Marvina Bagleya III? Gre za košarkarja, ki so ga Sacramento Kings na naboru leta 2018 izbrali pred Luko Dončićem. V njem je velik potencial videl takratni športni direktor Vlade Divac in svojo presojo plačal s službo.

A v prestolnici Kalifornije tudi po Divčevem odhodu ne najdejo recepta za zmagovanje. Moštvo se ne more prebiti v končnico, nekoč veliki upi pa ne izpolnijo potenciala.

Kristaps Porzingis in Luka Dončić Bomba resnice Šport Dončić končno povedal resnico glede Porzingisa

Očitno bo enaka usoda doletela Bagleya. Slednjega so v ekipi tik pred začetkom sezone obvestili, da srečanj ne bo začenjal v prvi peterki. To je močno ujezilo njegovega agenta Jeffa Schwartza, sicer zastopnika številnih košarkarjev v ligi NBA.

"Sacramento je Marvina Bagleya obvestil, da ne bo v začetni rotaciji, kar je popolnoma nesmiselno. Jasno je, da nimajo načrta za njegovo prihodnost, a so kljub temu zavrnili ponudbe zanj v letošnjem in lanskem prestopnem roku. Obdržali so ga v ekipi, a ne bo igral, s čimer mu bo vrednost še bolj padla. To je klasičen primer neprimernega poslovanja s strani franšize Kings," je na Twitterju zapisal Schwartz oziroma njegova agencija Excel Sports.

Luka Dončić Marvin Bagley III Mavs Kings | Avtor: Profimedia Profimedia

Bagley, drugi izbor na naboru 2018, ima pogodbo s Kings le še za letošnjo sezono. Podaljšanja mu v Sacramentu zaenkrat niso ponudili.

V prvih treh sezonah v NBA je Bagley zaradi številnih poškodb odigral le 118 tekem. Lani je odigral 43 srečanj, 42 jih je začel v prvi postavi. Na tekmo je povprečno beležil 14,1 točke in 7,4 skoka.

bucks nets NBA Šport Razplet derbija po notah branilcev naslova
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice