Šport > Košarka
6132 ogledov

Šef Dallasa izbral med Dončićem in Nowitzkim

nowitzki dončić Profimedia
Vprašanje, ki je razvnelo domišljijo navijačev Dallas Mavericks.

Lastnika teksaškega moštva Dallas Mavericks Marka Cubana je med gostovanjem v podkastu '10 Questions with Kyle Brandt' doletela nehvaležna naloga, ko ga je voditelj vprašal, kdo bi zmagal v hipotetičnem obračunu ena na ena med Lukom Dončićem in Dirkom Nowitzkim.

Ker gre za dva morda najboljša košarkarja v zgodovini njegovega moštva, je bila odločitev vse prej kot enostavna.

nowitzki dončić | Avtor: Epa Epa
Nowitzki se je v NBA zgodovino zapisal kot ened največjih igralcev vseh časov, ljubljenec teksaškega občinstva in glavni akter sezone 2011, v kateri so telički osvojili doslej edini šampionski prstan. Upokojeni nemški as, šesti po številu doseženih točk (31.560), je ponosni lastnik kopice klubskih rekordov, 14-kratni All-Star, štirikratni član prve peterke, MVP finala (2011) in celo pripadnik ekskluzivnega kluba 50-40-90, kateremu se je pridružil v sezoni 2007.

Z Dončićem je Nowitzki v Dallasu dobil več kot dostojnega naslednika. Slovenski organizator igre je bodoči prvi obraz lige NBA, dvakratni All-Star, novinec leta, in dvakratni član prve peterke. Njegovo povprečje 25,7 točk na tekmo je najvišje v zgodovini moštva. V manj kot treh sezonah je zrušil rekord po številu doseženih trojnih dvojčkov in postal najmlajši košarkar franšize z vsaj 5000 točkami in 1000 podajami.

luka dončić Drugi časi Šport Trener "vzel" žogo Dončiću, Porzingis presrečen

dončić nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

In kam se potemtakem nagiba Cuban?

Pričakovali bi, da se bo šef Mavericksov poskušal iz zagate izmotati z diplomatskim odgovorom, a je na presenečenje mnogih ubral bolj neposreden pristop.

"Mislim, da bi zmagal Dirk, ker ne bi zgrešil. V klasični tekmi ena na ena bi moral izbrati Dirka. Dirk ne bi mogel ustaviti Luke, Luka pa ne bi mogel ustaviti Dirka, toda v četrtem letu NBA kariere je bil Dirk boljši strelec," je bil iskren nesramno bogati lastnik Dallasa.

Komentarjev 1
  • Adam_Jefferson 15:57 16.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦