Šport > Košarka
24795 ogledov

Trener "vzel" žogo Dončiću, Porzingis presrečen

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkar je bil na tekmi z nerazpoloženimi sršeni daleč od prave strelske forme, a so mu na pomoč priskočili soigralci.

Ena glavnih težav košarkarskega moštva Dallas Mavericks v zadnjih treh sezonah je bila preobremenitev Luke Dončića, kar se je vedno znova potrjevalo v zaključku tekem, ko so mlademu zvezdniku že pošteno pojenjale moči.

V Dallasu se želijo v prihodnje temu izogniti, zato so med poletnim premorom veliko pozornosti posvetili izgradnji boljše kemije med igralci in učinkovitejšemu kroženju žoge.

Novi trener Jason Kidd je po prevzemu štafetne palice iz rok Ricka Carlisla začrtal taktične spremembe, s katerimi bo točkovno razbremenil organizatorja igre in dolžnosti v napadu porazdelil med večje število igralcev. Nekatere ideje so praksi zaživele že na tekmi s Charlotte Hornets, kjer so telički kljub slabi strelski predstavi najboljšega igralca slavili z rekordno razliko. 

luka dončić NBA Šport Masaker v hiši Michaela Jordana

"Mislim, da trenutni sistem bolj odgovarja moji igri," je bil navdušen Kristaps Porzingis, ki je v 23 minutah proti sršenom vpisal 17 točk in devet skokov ob kar 70-odstotnem metu (7/10) iz igre. "Sem tip igralca, ki v raketi rad izkorišča nesorazmerje v višini in iz tega ustvarja priložnosti. Odmikamo se od tega, kar smo v Dallasu počeli zadnjih nekaj let, čeprav sem tudi takrat našel način, kako igrati učinkovito in upoštevati navodila trenerjev. To je bil del moje igre, ki ga nisem mogel izkoriščati, letos pa smo to odklenili," je dodal 221 centimetrov visoki Latvijec.

kristaps porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas je bil v zadnjih treh letih preveč odvisen od Dončićeve dnevne forme, odslej pa temu ne bo več tako. Na gostovanju v Charlottu, kjer so telički dobili tretjo zaporedno pripravljalno tekmo, je denimo kar šest igralcev vpisalo dvomestno število točk, kar je lepa popotnica za naprej in potrdilo o dobro opravljenem delu.

"Veliko smo se posvečali izgradnji kemije, kroženju in deljenju žoge. Imamo ogromno talentiranih igralcev, ki znajo zadevati. Tudi če Luka ne doseže nobenega koša, še vedno predstavlja veliko nevarnost in ustvarja priložnosti za nas. Na igro vpliva na več različnih načinov," je povedal Dwight Powell.

tyler herro Blamaža Šport Postavil se je ob bok Dončiću in doživel posmeh

Dončić je iz igre zadel le štiri od 14 poskusov, je pa zato v napadu vršil pritisk z osmimi podajami. "Luka se je odlično odrezal. Tudi če ni zadeval, kot smo od njega vajeni, je bil zelo dober, še posebej v obrambi, kjer je dobro branil, skakal, prestrezal podaje. Lepo nas je vključeval v igro. Ko se to zgodi, te košarkarski bogovi nagradijo in v tretji četrtini mu je met stekel. Zadel je nekaj odprtih metov," je povedal prvi strelec moštva Tim Hardaway Jr.

Sistematične spremembe napadalne strategije teksaške ekipe bodo po vsej verjetnosti zmanjšale Dončićev točkovni izplen, a ga obenem obvarovale pred preutrujenostjo in z njo povezanimi poškodbami, kar bi bila vsekakor dobra naložba, predvsem za kasnejši del sezone.

jason kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
  • Ingrid_Travis 16:12 14.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦