Šport > Košarka
7892 ogledov

Masaker v hiši Michaela Jordana

luka dončić Profimedia
Ekipa Luke Dončića je na gostovanju pri Charlotte Hornets zabeležila tretjo zaporedno zmago v okviru priprav na novo sezono.

Košarkarji iz Dallasa so na svoji tretji pripravljalni tekmi pred začetkom severnoameriške lige NBA v gosteh visoko premagali Charlotte Hornets s 127:59.

Prvi zvezdnik teksaške ekipe Luka Dončić je v neenakovrednem obračunu v 25:48 minute dosegel 10 točk, osem podaj in štiri skoke. Skromen strelski izkupiček je nadoknadil z razigravanjem soigralcev in dobro predstavo v obrambi. Pri teličkih je bil najbolj učinkovit Tim Hardaway Jr. z 20 točkami.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenski organizator igre tokrat ni imel mirne roke, zadel je namreč le štiri od 14 metov iz igre (29%) oziroma dva od osmih poskusov z razdalje (25%). Kljub temu je bil eden izmed šestih igralcev Dallasa z dvomestnim številom točk - Kristaps Porzingis jih je prispeval 17, Jalen Brunson 13, Sterling Brown 12, Moses Brown pa 10.

Košarkarji Dallasa so se podpisali pod najvišjo zmago na pripravljalnih tekmah v zgodovini severnomeriške lige. Moštvo v lasti legendarnega Michaela Jordana so premagali s kar 68 točkami razlike, kar je obenem izenačitev najvišjega poraza na regularnih tekmah lige NBA iz leta 1991, ko so Cleveland Cavaliers premagali Miami Heat s 148:80.

Novo pripravljalno tekmo so odigrali tudi košarkarji iz Denverja, ki so v gosteh izgubili proti Oklahomi z 99:108. Slovenec v dresu koloradske ekipe Vlatko Čančar je igral 2:29 minute in se ni vpisal med strelce, od njegovih soigralcev pa je bil najbolj učinkovit Srb Nikola Jokić, ki je 22 točkam dodal še 12 skokov in pet podaj. Pri domači zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Darius Bazley s 16 točkami.

V noči na četrtek je bilo na sporedu še pet pripravljalnih tekem. Phoenix je ugnal Portland s 119:74, Indiana je bila boljša od Memphisa s 109:107, Orlando od Bostona s 103:102, New York od Detroita s 108:100, Utah pa od Milwaukeeja s 124:120.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.