Šport > Košarka
258 ogledov

Razplet derbija po notah branilcev naslova

bucks nets Profimedia
Aktualni prvaki lige NBA Milwakuee Bucks so na prvi tekmi sezone premagali Brooklyn Nets.

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA Milwaukee Bucks so novo sezono odprli z zmago. Po slovesnem in čustvenem dvigu praporja prvakov pod strop dvorane ter podelitvi šampionskih prstanov so jeleni zanesljivo, s 127:104 premagali ene od favoritov za naslov, tekmece v vzhodni konferenci Brooklyn Nets.

"Končno smo del zgodovine te lige. Mislim, da smo danes opravili odlično delo, saj se nam je uspelo osredotočiti na dogovorjen načrt igre in nase," je po zmagi dejal grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je razprodano dvorano Fisrev Forum takoj navdušil z 32 točkami, s 14 skoki in sedmimi podajami.

Khris Middleton in Pat Connaughton sta k zmagi dodala po 20 točk in pomagala domačim uspešno prebroditi odsotnost poškodovanega Jrueja Holidaya, ki je po 12 točkah nato celoten drugi polčas obsedel na klopi z obtolčenim kolenom.

kevin durant | Avtor: Epa Epa
Nets za zdaj ostajajo brez prvega zvezdnika Kyrieja Irvinga, ki se ni cepil proti novemu koronavirusu, zato v Milwaukeeju ni smel stopiti na parket. Tako sta zaigrala le dva od udarne trojke Brooklyna. Kevin Durant je blestel z 32 točkami in 11 skoki, James Harden pa je dodal 20 točk, osem skokov in osem podaj. Pri gostih se je izkazal tudi Patty Mills, ki je zbral 21 točk in bil stoodstotno natančen za tri točke (7-7).

"Nismo bili preveč dobri. To je dejstvo. Če proti prvakom ne igraš na najvišji ravni, enostavno ne moreš zmagati," je dejal trener mrežic Steve Nash.

Na edini preostali tekmi uvodnega dne 75. sezone lige NBA so Los Angeles Lakers na dvoboju potencialnih zmagovalcev zahodne konference gostili Golden State Warriors. Slednji so zrežirali prebrat, saj so zaostajali že za deset točk, in dvoboj v svojo korist prevesili z delnim izidom 12:2, s katerim so prednost s 103:101 pet minut pred koncem povečali na 115:103 le 2:30 minute pred končnim piskom sirene.

lebron james Prva tekma Šport LeBron se je zastrmel v sodnika, kar je sledilo, je šokiralo vse

Na prvi skupni tekmi nove zvezdniške trojke v ligi NBA: LeBron James, Anthony Davis in Russell Westbrook, so jezerniki izgubili s 114:121, čeprav je James zbral 34 točk, Davis pa 33 točk in vsak od njiju tudi po 11 skokov. Zato pa je imel Westbrook slab prvenec v dresu losangeleške ekipe; iz igre je metal le 4-13 in skupno zbral osem točk.

Pri gostih je blestel Steph Curry, ki je na začetku sezone dosegel trojni dvojček - 21 točk ter po deset skokov in podaj, kar je njegov osmi trojni dvojček v karieri.

Izidi:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets             127:104
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors  114:121
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.