Šport > Košarka
31638 ogledov

Dragić ponižal legendarnega Divca in somišljenike: "Nimajo pojma o košarki!"

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić se je ob hvalnicah na račun svojega izjemnega rojaka spotaknil tudi ob vse dvomljivce.

NBA ekipo Toronto Raptors v noči iz sobote na nedeljo čaka obračun z Dallas Mavericks. Z drugimi besedami, potem ko smo Slovenci v prejšnjih sezonah nestrpno pričakovali tekme med Miamijem in Dallasom, saj smo jih označili za "slovenski derbi", tokrat ta naziv po prestopu Gorana Dragića v Kanado nosi prav obračun med Raptorji in Mavericki.

Zato niti ne preseneča, da je bil v Torontu glavna tarča tamkajšnjih medijev prav naš nekdanji kapetan, saj prav zagotovo izmed vseh igralcev najbolje pozna prvega zvezdnika Dallasa, Luko Dončića.

Goran Dragić in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragića, ki je za Toronto debitiral na tekmi z Washingtonom, ko je njegova ekipa grdo izgubila, a je bil Gogi ena izmed svetlih točk ekipe, je tako na novinarski konferenci pričakalo prav vprašanje, kaj si misli o svojem mladem rojaku.

Goran je bil tako poln hvale za svojega mladega prijatelja, s katerim sta slovensko reprezentanco leta 2017 popeljala do zgodovinskega uspeha in naslova evropskih prvakov, obenem pa je izrabil priložnost, da je udaril po vseh dvomljivcih, ki niso verjeli v Luko in so na naboru izpustili priložnost, da izberejo enega največjih talentov vseh časov.

Luka Dončić Adam Silver nabor | Avtor: Epa Epa

"Mislim, pa te ljudje nimajo pojma o košarki. Pri komaj 18 letih je bil MVP Evrolige! Morda ga niso dovolj preučili, ogledali so si kakšno njegovo predstavo in si mislili, imel je pač eno dobro tekmo, vsak jo lahko ima. Toda pri Real Madridu je že pri 15 letih igral za prvo moštvo in to zelo dobro."

Če izvzamemo Phoenix Suns, kateri so resnično potrebovali centra in ne nekoga, ki bi vzel žogo iz rok Devina Bookerja, zato jim lahko opravičimo izbiro DeAndre Aytona s prvim izborom na naboru, saj niso nikoli dvomili v kvalitete mladega Slovenca, temveč se je dominantni center preprosto bolj prilegal njihovim potrebam, je kritika tako letela predvsem na srbsko košarkarsko legendo Vladeta Divca.

Luke Walton Vlade Divac | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji se je kot generalni menedžer Kraljev namreč na naboru leta 2018 odločil da z drugim izborom v Sacramento pripelja Marvina Bagleya. Slednji je eno največje razočaranj izjemno bogate generacije, ki je bila izbrana leta 2018, medtem ko je Luka postal eden zaščitnih obrazov ter prvih zvezdnikov lige.

"Poznal sem ga že kot otroka, poznam ga od njegovega petega leta, ko sem še igral z njegovim očetom, ki mi je bil mentor, resnično sem se povezal z Luko in njegovo družino. Je pač pristen naraven talent, katerega ne vidite pogosto," je hvalospev na račun Dončića zaključil Dragić.

Komentarjev 1
  • jakec1575 19:16 23.oktober 2021.

    Gogi bo vedno car. Zlato je zlato.

Sorodne novice