Šport > Košarka
802 ogledov

Luka: To je bilo obupno, a se ne obremenjujemo preveč

Luka Dončić Profimedia
Po štirih gladkih zmagah v pripravah na sezono je prišel trd padec na tla.

Košarkarji Dallasa so obupno odigrali prvi dvoboj sezone. Na gostovanju v Atlanti je bilo dobrih le nekaj uvodnih minut, nato se je igra ob dobri obramb domačih povsem sesula. Ob polčasu je moštvo iz Teksasa sicer izgbljalo le za sedem točk, toliko jih je v prvih dveh četrtinah zbral tudi Luka Dončić, nato pa so Hawks pritisnili na plin in na koncu slavili s 113:87.

"Igrali smo obupno. To je bila naša prva tekma, imamo novega trenerja, veliko novih obrazov v strokovnem štabu, nekaj novih igralcev. Res je bila grozna tekma, nič ni šlo skozi obroč. V tretji četrtini so oni zadevali, mi ne in tako enostavno je to. Nismo bili na njihovi ravni v obrambi. V sezoni je še 81 tekem, tako da se s tem ne obremenjujemo preveč," je na tiskovni konferenci po obračunu razlagal Dončić, z osemnajstimi doseženimi točkami prvi strelec Dallasa. K temu je dodal še 11 skokov in 7 asistenc.

Luka Dončić NBA Šport Če prva tekma kaže na novi Dallas ... Luka igral povsem drugače

"Imeli smo številne odprte mete, v prvem polčasu smo v obrambi igrali dobro, a tega nismo izkoristili z uspešnimi meti. So zelo dobra ekipa. Niso po naključju prišli do finala vzhodne konference. Imajo odličnega trenerja, zelo dobre igralce. Fizično so močni in vedeli smo, da bo težko, ampak to je uvodna tekma sezone, vsi smo se še malo lovili. Zadeli so nekaj metov, mi pa smo grešili," je Dončića dopolnil Jason Kidd, ki je med sezonama kot glavni trener zamenjal Ricka Carlisla.

Prva priložnost za popravo vtisa bo v noči iz sobote na nedeljp po srednjeevropskem času, ko bo že na sporedu 'slovenski derbi'. Dallas bo gostoval pri moštvu Toronto Raptors, kamor se je pred sezono moral preseliti Goran Dragić. Tudi moštvo slednjega je slabo krenilo v sezono in proti Washingtonu doživelo visok poraz.

Luka Dončić in Trae Young Atlanta Šport To je Dončića pričakalo v Traejevem mestu

 

 

Komentarjev 3
  • David_Boyle 16:21 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • izy 11:49 22.oktober 2021.

    Še slabše kot lani, brez skokov, obrambe, v napadu pa same trojke. Negledljivo!

  • marsal22 10:03 22.oktober 2021.

    Nagnati Kidda čimprej , ker bo potopil barko!

Sorodne novice