Šport > Košarka
16612 ogledov

Novinec ni vedel, kaj ga je zadelo: pošastna poteza Dončića

luka dončić Profimedia
Luka Dončić je tokrat poskrbel za enega obrambnih vrhuncev srečanja.

Dallas Mavericks so na prvi domači tekmi nove sezone premagali Houstona Rockets (116:106). Znova je na parketu navduševal Luka Dončić, ki je v 34 minutah zbral 26 točk, 14 skokov, sedem podaj, dve ukradeni žogi in blokado.

Strelsko sicer ni bil najbolje razpoložen, saj je iz igre metal zgolj 10/25 (1/6 za tri točke), imel pa je zato mirnejšo roko pri izvajanju prostih metov (5/5).

Luka Dončić NBA Šport Dončić že na pravih obratih ob zmagi

 | Avtor: Print Screen Print Screen
V uvodni četrtini je mladi zvezdnik pokazal tudi kanček svojih obrambnih sposobnostih, ko je s pošatno blokado zaustavil poskus Alperena Senguna. Turški košarkar, ki v višino meri 208 centimetrov, je imel po dobro izvedeni akciji njegovih soigralcev prosto pot do obroča, a mu je načrte z nadvse učinkovitimi pokrivanjem terena pod košem prekrižal Dončić.

Kazalo je že, da bo Sengun žogo rutinirano potisnil skozi obroč, ko je z njegove leve nenadoma pridrvel slovenski košarkar in okroglo usnje prilepil ob tablo ter priigral posest domačemu moštvu. Blokada je bila tako čista, da bi bilo kakršnokoli iskanje potuhe pri sodnikih popolna izguba časa, česar se je zavedal tudi novinec, ki se je le ponižno začel vračati v obrambo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice