Šport > Košarka
767 ogledov

Serena postavila ženski rekord, Luka še vedno vreden 100-krat več!

Serena Williams in Luka Dončić epa
Zbirateljska kartica Serene Williams je postala najdražja v zgodovini ženskega športa.

Podpisana zbirateljska kartica ameriške teniške zvezdnice Serene Williams, izdana leta 2003, je postala najdražja prodana kartica v ženskem športu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Pretekli teden je na dražbi anonimni kupec zanjo odštel 44.280 ameriških dolarjev (38.100 evrov), je v izjavi za javnost zapisala dražbena hiša Goldin Auctions.

Prejšnji rekord ženskih zbirateljskih kartic je pripadal ameriški nogometašici Mii Hamm (29.620 evrov). ESPN je poročal, da je podpisano kartico 40-letne teniške zvezdnice kupila družba Alt, končni kupec pa je želel ostati anonimen.

Serena Williams | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Serena Williams velja za eno najboljših športnic vseh časov, v karieri je osvojila 23 turnirjev za grand slam, v zadnjih letih pa neuspešno lovi rekordnega 24. Nazadnje je Williamsova nastopila v Wimbledonu, ko je morala zaradi poškodbe predati dvoboj prvega kroga proti Belorusinji Aljaksandri Sasnovič.

Kar se tiče odštetih vsot za tovrstne zbirateljske artikle absolutni rekord drži spominska kartica igralca bejzbola Honusa Wagnerja iz leta 1909, ki je na dražbi dosegla ceno 6,606 milijona dolarjev (5,69 milijona evrov).

Tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić je s podpisano kartico iz njegove "rookie" sezone 2018/19 v samem vrhu po sklenjenih poslih. Kartico je konec februarja letos za vrtoglavih 4,6 milijona dolarjev (3,96 milijona evrov) kupil vlagatelj in zbiratelj Bolillo Lajan San, s čimer zaseda četrto mesto na večni lestvici, je takrat poročal ameriški CBS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice