Šport > Košarka
3511 ogledov

Goran in Luka znova navdušila, Dončić skoraj žrtev potegavščine

Luka Dončić in Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Občasno tekmeca, a vedno velika prijatelja.

Redko kateri NBA dvoboj v novi sezoni je v Sloveniji požel toliko zanimanja, kot za preostali svet skoraj popolnoma prezrt obračun med Toronto Raptors in Dallas Mavericks.

Dallas sicer velja za enega izmed favoritov za uvrstitev v končnico, medtem ko se je Toronto spustil v prenovo ekipe in zato vsaj letos še ne kotira prav visoko, tako kot tudi ne zanimanje širše javnosti za njegove obračune.

A vseeno je prav ta dvoboj v Sloveniji nekaj posebnega. Gre namreč za dvoboj, ko se pomerita dva velika slovenska junaka, ljubljenca nacije, Luka Dončić in Goran Dragić. Ni jih namreč veliko športnikov, ki bi tako zaznamovali to tisočletje v Sloveniji, kot je ravno par naših NBA asov.

dončić dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Le kdo se ne spomni, kako smo ponoči vstajali pred dobrimi deseti leti v upanju, da Phoenix na krilih čedalje boljšega Dragića morda celo poseže po naslovu, ali kako smo pred dobrim letom preklinjali, ko je poškodba preprečila najboljšemu organizatorju ekipe Miami Heat, da bi v finalu pomagal premagati zvezdniško zasedbo Los Angeles Lakers.

Ali kakšen "NBA boom" je med Slovenci povzročil Luka Dončić z svojim vstopom v ligo, ko je kar naenkrat polovica Slovenije noči prebedela ob gledanju čarovnij enega največjih talentov vseh časov. Ali pa kako smo Slovenci izvedli največji napad na ZDA po Pearl Harborju, ko smo se množično odpravili v Miami na obračun med našima dvema junakoma.

Zato so prav obračuni med Torontom in Dallasom v letošnji sezoni tako posebni. Zaradi njiju, dveh igralcev, ki ju preprosto obožuje celotna nacija. Ki bi ju oboževali, tudi če jima ne bi leta 2017 v Carigradu uspelo premagati Srbijo in Slovenijo popeljati na vrh Evrope. In oba Slovenca ponovno nista razočarala, pa ne govorimo tu o statistiki, temveč o celotni izkušnji.

Po spletu se namreč že vrti posnetek Gogijeve potegavščine pred začetkom tekme, ko sta se po ogrevanju odpravila z igrišča in se je Luka ustavil ob navijačih, da podpiše nekaj dresov, Goran pa mu je v stilu osnovnošolcev pred množico gledalcev poizkusil (ali vsaj nakazal, da mu namerava) povleči dol hlače.

Tu pa njunega prisrčnega odnosa še ni bilo konec, saj so kamere ujele številne trenutke, kako se oba Slovenca, kljub temu da bosta čez vsega nekaj trenutkov postala sovražnika na igrišču, veselo družita na klopi in prijateljsko kramljata.

Za konec pa Luka ni mogel mimo tega, da spregovori o njunem dobrem odnosu in spoštovanju tudi na tiskovni konferenci, kjer se je skorajda bolj kot tekmi posvetil svojemu prijatelju: "Goran je moj res dober prijatelj. Pogosto se spomnim dni z Eurobasketa. To so bili res čudoviti časi. Vedno sem vesel, ko se vidiva."

Zato so (oziroma bodo) letos obračuni med Torontom in Dallasom nekaj resnično posebnega. Ne zaradi kvalitete ekip ali kakšnega neverjetnega rivalstva, temveč zaradi njiju. Dveh Slovencev, ki sta nekdaj smučarski narod popolnoma okužila s košarko.

Luka Dončić Kot prerojeni Šport Dončić razkril pravi razlog za veliki preobrat Dallasa v drugem polčasu Luka Dončić NBA Šport Ko Luka v tretji četrtini stopi na plin ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice