Šport > Košarka
23760 ogledov

Dončić do dosežka, ki mu ni bil kos niti LeBron

luka dončić Profimedia
Luka boljši od vseh vrstnikov.

Luka Dončić je na dvoboju proti Houstunu v svojo statistiko vpisal 26 točk, 14 skokov in sedem asistenc ter tako v veliki meri pomagal Dallasu do druge zmage na treh tekmah v tej sezoni. Ob tem je še popravil dosežek, ki ga postavlja na sam vrh najboljših mladih košarkarjev v zgodovini lige NBA.

Slovenski zvezdnik je na teksaškem derbiju namreč zabeležil že svojo 62. tekmo na kateri je zbral vsaj dvajet točk, deset ulovljenih žog in pet podaj. V tem elementu je najboljši vseh časov v konkurenci košarkarjev, ki še niso dopolnli 23 let. Luka bo do te številke prišel na zadnji dan februarja in lahko svoj rekordni dosežek tako še popravi.

Omenjenim številkam se v preteklosti ni približal niti LeBron James, ki za mnoge sodi med najboljše igralce v zgodovini lige NBA. Tudi košarkar iz Akrona v Ohiu je tako kot Dončić zelo mlad vstopil v ligo, ob prvi tekmi med elito še ni bil star 19 let, in je tako 23 'svečk na torti' upihnil v svoj peti NBA sezoni (30. december 2007).

Dončić je zdaj krenil šele v svojo četrto sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice