Šport > Nogomet
1896 ogledov

Dončić član 'skrivnostnega sveta': "Ne vem, če lahko to izdam"

luka dončić Print Screen
Trener Dallasa je na tekmi s Houston Rockets v ogenj poslal vseh 15 košarkarjev. S tem je upošteval predlog vodstvenega sveta, katerega član naj bi bil tudi Luka Dončić.

Novi trener Dallas Mavericks Jason Kidd je na sinočnji tekmi s Houston Rockets lepo demonstriral svoj idejo o krepitvi kemije in prerazporeditvi odgovornosti na pleča večjega številka igralcev. V zasledovanju te strategije je nekdanji zvezdnik teličkov v igro poslal vseh 15 košarkarjev, ki jih je uvrstil na seznam na tekmo z raketami.

Luka Dončić NBA Šport Dončić že na pravih obratih ob zmagi

Največjo minutažo je vpisal Luka Dončić (34:16 minute) sledili pa so mu Dorin Finney-Smith (32:08), Tim Hardaway Jr. (29:45) in Jalen Brunson (28:20). Kristaps Porzingis je zaradi poškodbe hrbta igro zapustil ob koncu tretje četrtine, v nadaljevanju pa se ni več vrnil na parket, kjer je preživel slabih 20 minut (19:31).

Od 15 igralcev se jih je 11 vpisalo med strelce, prav vsak izmed njih parketu preživeli vsaj tri minute. Najmanj časa (3:05) je zabeležil Moses Brown, ki je zaupanje upravičil z zadeto trojko (1/2).

luka dončić Eksplozija Šport Luka stopil pred mikrofon, kar je sledilo, vas bo vrglo na rit luka dončić Luka Magic Šport Za prste obliznit! Dončić zmedel rakete, Porzingisu šlo na smeh

dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
Ideja o vključevanju večjega števila igralcev je je posredoval novonastali vodstveni svet (Leadership Council) znotraj ekipe, ki so ga oblikovali z namenom boljše komunikacije. Znano je, da svet sestavljajo trije košarkarji, a je njihova identiteta za zdaj še uganka. Predvideva se, da je med trojico tudi Dončić, ki tega ni želel potrditi, je pa obljubil, da bo imena razkril, če mu bodo v klubu to dovolili.

"Vsi smo se strinjali s tem," je vključitev celotne klopi pozdravil Dončić. "Imamo 15 fantov, ki so sposobni igrati. Pokazali smo, da jim zaupamo. To je bila dobra ideja. Vseh 15 lahko igra. Na koncu je pomembno le to, da smo zmagali," je dejal Slovenec.

Glede članov vodstvenega sveta je Dončić ostal redkobeseden. "To je stvar trenerja, ne vem, če lahko to izdam. Morda vam povem naslednjič," se je izognil vprašanju.

Po neuradnih informacijah so člani sveta Luka Dončić, Kristaps Porzingis in Tim Hardaway Jr.

luka dončić Kabum! Šport Novinec ni vedel, kaj ga je zadelo: pošastna poteza Dončića

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice