Šport > Košarka
2684 ogledov

Dončić frustriran kot že dolgo ne

Michael Porter Jr. Profimedia
Košarkarji Dallasa nemočni na gostovanju v Koloradu. Denver je zmagal s 106:75.

Mavericks so po treh zaporednih zmagah nad na papirju nekoliko lažjimi tekmeci tokrat gostovali pri Denver Nuggets. Pri slednjih se je v ekipo vrnil aktualni MVP lige Nikola Jokić, ki si je lažje poškodoval koleno na zadnji tekmi, znova ni bilo v kadru slovenskega reprezentata Vlatka Čančarja. Dallas je še eno tekmo odigral brez Kristapsa Porzingisa.

Tudi tokratni dvoboj izbranci Jasona Kidda niso začeli na najboljši način, ob njihovih izgubljenih žogah so domači prišli do nekaj lahkih košev in povedli s 13:6. S trojko je nato odgovoril Luka Dončić. 

Ta je soigralce še nekajkrat našel same pri metih za tri točke, a ti niso bili uspešni, Dallas je dvoboj odprl z metom 1/6 izza črte.

Denver je povedel že za 11 točk, a sta nato zaporedni trojki zadela Frank Ntilikina in Dwight Powell za 15:20. A nato se je gostom znova ustavilo v napadu, prvo četrtino so zaključili z zaostankom 21:29. Dončić je ob metu 2/7 zbral pet točk, tri skoke in podajo. Ukradel je tudi dve žogi.

Ob razpoloženem Jalenu Brunsonu so Mavericks drugih 12 minut igre odprli s sedmimi zaporednimi točkami in se tako povsem približali tekmecu. Po minuti odmora domačih so gostje celo povedli, a so bili za delni izid 7:0 tokrat na vrsti košarkarji Denverja, Dallas pa je bil tisti, ki je bil prisiljen v posvet na klopi. Luka se je po njem v igro vrnil pri zaostanku šestih točk.

Nalet domačih, ki so povsem zagospodarili pod obema obročema, je Denver dve minuti in pol pred koncem polčasa popeljal že do +17. Še naprej pa se je igralo v valovih, Dallas je tako drugo četrtino zaključil z 9:2, od tega je šest točk dosegel slovenski zvezdnik.

Ob polčasu je bilo 54:44 za gostitelje. Dončić je bil pri 11 točkah, petih ulovljenih žogah in treh podajah. Denver je zbral 28 skokov, od tega Jokić 12, Dallas le 19. 

Že v prvi minuti tretje četrtine je najkoristnejši igralec minule sezone dobil dve osebni napaki, vendar ga je trener Mike Malone pustil na igrišču. Srb je njegovo odločitev poplačal s štirimi zaporednimi točkami, še naprej pa je uspešno lovil odbite žoge. Po novi črni luknji gostov se je prednost znova povzpela na +17 (64:47). Dallas je izstrelil že vse naboje, že po govorici teles se je videlo, da do preobrata ne bo prišlo, razlika je rastla iz minute v minuto. Luka je bil vidno frustriran.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 87:56, odprto je bilo le še vprašanje s kakšno razliko bodo slavili domači košarkarji. Z belo zastavo je pomahal tudi Kidd, ki je v zadnji četrtini večinoma na parket poslal rezerviste. Dončić je obsedel na klopi, tekmo je končal z zanj skromnimi 16. točkami, šestimi skoki in štirimi podajami. Dvoboj je bil sklenjen pri izidu 106:75.

Trey Burke se je ustavil pri 11. točkah, nihče drug pri Dallasu ni presegel osmih točk. Mavs so iz igre zmogli le 23/78 (29,5%), za tri točke 8/37 (21,6%). Pri Denverju so zadeli 43 od 83 metov (51,8%).

Jokić je zbral 11 točk, 16 skokov in 8 asistenc. Prvi strelec tekme je bil Will Barton s 17. točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice