Šport > Košarka
1511 ogledov

Neverjetno, kakšne težave ima Luka vsakič v tem elementu

Luka Dončić Profimedia
Luka že tradicionalno potrebuje nekaj tekem, da začne zadevati trojke.

Luka Dončić je košarkar, ki že pri vsega 22 letih velja za enega najboljših in najbolj kompletnih igralcev v ligi. A vendar se tu in tam še najde kakšen element, ki Luki povzroča težave.

Že pregovorno so to tehnične napake, katerih je preprosto preveč, in pa precej slabo izvajanje prostih metov, katero postane naravnost katastrofalno v sami končnici.

Luka Dončić in Igor Kokoškov Odlična napoved Šport Kar sta Luka in Kokoškov počela na treningu, je navdušilo vse oboževalce

Razen tega pa je v Lukini igri težko najti kakšne posebne pomanjkljivosti, če gledamo sezono kot celoto. Če pa jo razdelimo na določene dele, lahko odkrijemo še eno pomanjkljivost, ki se znova kaže tudi v letošnji sezoni.

Luka namreč potrebuje kar nekaj časa in tekem, da pride v pravi strelski ritem pri metu za tri točke. Dončić namreč tekom kariere za tri točke meče z 33-odstotno natančnostjo. Ne preveč dober odstotek, toda nič zaskrbljujočega, saj Luka potrebuje mete za tri točke, da zvabi nasprotne branilce izpod koša, da jih potem lahko zlomi s svojimi preigravanji in prodori.

Toda njegov met na samem začetku sezon ni nikoli niti blizu omenjenim 33 %. Ameriški statistiki so tako izračunali, da je Dončić v prvi sezoni na prvih treh tekmah za tri metal z 32-odstotno natančnostjo (7-22), naslednje leto je njegova natančnost na prvih treh tekmah padla še za en odstotek (9-29), medtem ko je bil naravnost porazen lanski uvod, ko je trojke na prvih treh tekmah metal s 13-odstotno natančnostjo (2-16).

Navijači so seveda upali, da bo zdaj že dosti bolj izkušeni Dončić v svojo četrto sezono vstopil bolj suvereno, a je slednjo znova odprl z zelo slabim metom za tri, ko je v prvih treh tekmah iz 23 poizkusov zadel vsega 5 metov, kar pomeni le 22-odstotno natančnost.

Po slabih predstavah na tekmah za Atlanto (28,6 %), Torontom (20 %) in Houstonom (16,7 %) se je Luka končno prebudil na tekmi s San Antoniom, ko je za tri točke metal s 37,5-odstotno natančnostjo.

Lukovi in Dallasovi navdušenci tako zagotovo upajo, da je Dončićevega zdaj že tradicionalno hladnega uvoda v sezono pri metu za tri točke s tekmo proti San Antoniu uradno konec. Če želijo namreč Mavericki biti konkurenčni, bodo še kako potrebovali Dončićeve trojke in Lukovi odstotki z začetka sezone preprosto ne bodo dovolj.

Gregg Popovich Govor in pol Šport Popovichu vprašanje o Dončiću, sledilo je tole: Kako hudiča... marko milič Intervju Šport "90 odstotkov NBA-jevcev je razvajenih milijonarjev"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice