Šport > Košarka
755 ogledov

Načeta Slovenca videla zmagi v gosteh

Carl-Anthony Towns Nikola Jokić Timberwolves Nuggets Reševalni pas/Twitter
V severnoameriški ligi NBA je bilo v noči na nedeljo odigranih enajst tekem.

Vlatka Čančarja zaradi poškodbe vnovič ni bilo v zasedbi Denver Nuggets, ki je v gosteh s 93:91 odpravila Minnesota Timberwolves.

 

Srbski center Nikola Jokić je bil s 26 koši, 19 skoki in sedmimi podajami junak tekme v Indianapolisu, kjer pa bi kaj lahko postal tudi tragična figura dvoboja. Osem sekund pred koncem je namreč izgubil žogo in Minnesota je imela protinapad. Will Barton je najprej blokiral met Malika Beasleyja, poskus Anthonyja Edwardsa v zadnji sekundi pa Jokić.

Denver je po četrti zmagi ob enem porazu tretji na zahodnem delu lige, mesto pred Dallasom, ki je med ekipami s po tremi zmagami in porazoma. Igralci Utah Jazz so izgubili z 99:107 proti Chicago Bulls, s tem pa je klonila še zadnja ekipa v ligi, ki je bila v tej sezoni še brez poraza.

dončić Deja vu Šport Dončić kritičen do "novega" Dallasa: "Nismo še odigrali dobre tekme"

Košarkarji Indiane Pacers so doma s 94:97 izgubili proti ekipi Toronto Raptors, za katero Goran Dragić tretjič zaporedoma ni igral.

Sredi razpredelnice vhodnega dela pa so branilci naslov, Milwaukee Bucks. Po treh zmagah so zabeležili tretji poraz, San Antonio Spurs jih je presenetil s 102:93 ter s prvo zmago na gostovanju v sezoni prekinil niz štirih porazov. Pri gostih je Dejounte Murray dosegel 23 točk in devet podaj, Grk Giannis Antetokounmpo pa 28 točk in 13 skokov pa za Bucks, ki so zaradi poškodb brez Brooka Lopeza, Jrueja Holidayja in Donteja DiVincenza. San Antonio je do zmage prišel v zadnji četrtini, ki jo je dobil s 33:26.

Washington Wizards so s 36 koši Bradleyja Beala in 17 skoki Kyla Kuzme Boston Celtics po dveh podaljških premagali s 115:112. Tako so ostali med štirimi ekipami na čelu vzhodnega dela s po petimi zmagami in porazom. To so še New York Knicks, ki so New Orleans Pelicans v gosteh odpravili s 123:117, Chicago in Miami Heat.

Drevi bodo Dallas Mavericks Luke Dončića gostili Sacramento Kings.

NBA, izidi:

Washington Wizards - Boston Celtics            115:112 (2 podaljška)
Detroit Pistons - Orlando Magic                110:103
New Orleans Pelicans - New York Knicks         117:123
Indiana Pacers - Toronto Raptors                94:97
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks             122:94
Chicago Bulls - Utah Jazz                      107:99
Memphis Grizzlies - Miami Heat                 103:129
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs             93:102
Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder  103:82
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets         91:93
Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers             101:92
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice