Šport > Košarka
7939 ogledov

Nova Dragićeva selitev se zdi neizbežna

OG Anunoby Raptors Reševalni pas/Twitter Raptors so slavili v New Yorku.
V noči na torek je bilo v ligi NBA odigranih devet tekem.

Košarkarji Toronto Raptors so gostovali pri New York Knicks in na 75. obletnici prve tekme v ligi NBA slavili zmago s 113:104, pri čemer slovenski zvezdnik Goran Dragić po odločitvi trenerja vnovič ni igral. To kaže na skorajšnje slovo od Toronta, ki bi Dragiću odštel 19,4 milijona dolarjev za sezono 2021/22.

Kratkohlačniki pa so pod vodstvom trenerja Toma Thibodeauja zanemarili igro v obrambi. Zvezdnik All-Star Julius Randle je tekmo začel sijajno in dosegel 18 točk v uvodni četrtini, nato pa se povsem "ohladil" in v zadnjih treh dosegel le še štiri točke ter izgubil tri žoge. RJ Barrett je za New York zbral 27 točk.

Raptorji, ki so na uvodu v novo sezono pred današnjim dvobojem zbrali pet zmag in tri poraze, so igrali brez poškodovanega Pascala Siakama in prišli do še četrte zaporedne zmage. OG Anunoby je dosegel osebni strelski rekord s 36 točkami. Gary Trent mlajši je k zmagi dodal 26 točk, Fred VanVleet pa je tekmo končal pri 17 točkah, devetih skokih in sedmih podajah.

shaquille o'neal Znajdite se sami! Šport O'Neal zaprl denarnico, otrokom noče dati niti centa

Medtem so Denver Nuggets Vlatka Čančarja, ki zaradi poškodbe spet ni igral, gostovali pri Memphis Grizzlies in klonili s 97:106. Ja Morant je dosegel 26 točk, osem podaj in sedem skokov, Tyus Jones pa je k zmagi dodal 17 točk. Xavier Tillman jih je zbral 12, Desmond Bane in Jaren Jackson ml. pa vsak po 11, kar je bilo dovolj, da so Grizliji prekinili niz treh zaporednih porazov.

Prvi strelec Denverja je bil srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je dosegel 23 točk ob sedmih skokih in sedmih podajah, Aaron Gordon pa je dodal 15 točk in deset skokov.

luka dončić Narobe svet Šport Neprijetna resnica o Dončićevi trojki z logotipa

V Bostonu so Chicago Bulls proti domačim Keltom v drugem polčasu zaostajali že za 19 točk, nato pa v razprodani dvorani TD garden zrežirali preobrat. Izkazal se je DeMar DeRozan, ki je dosegel 37 točk, biki pa so dosegli šesto zmago (128:114) na uvodnih sedmih tekmah sezone ter se povzpeli na vrh vzhodne konference. Zach LaVine je dosegel 26 točk, Nikola Vučević pa je k zmagi Bikov, ki so v zadnji četrtini strelsko nadigrali Kelte z 39:11, dodal 11 točk, deset skokov in devet podaj.

Jaylen Brown je za Boston, ki je izgubil še tretjo zaporedno tekmo, zbral 28 točk. Al Horford je dodal 20 točk in deset skokov, Jayson Tatum pa 20 točk.

Klemen Prepelič Valencia Video Šport Klemen Prepelič po poškodbi takoj "eksplodiral"

V zvezni državi Pennsylvania so domači 76ers brez zvezdnika Joela Embiida, ki je imel načrtovan počitek, s 113:103 premagali Portland Trail Blazers. V domači ekipi je zaradi protikoronskih protokolov manjkal tudi Tobias Harris. Za nameček pa so Sixers v tretji četrtini zaradi poškodbe leve stegenske mišice ostali še brez Dannyja Greena, ki je do tedaj prispeval 11 točk. 

A vse to ni zmotilo domačih košarkarjev, da so v dvorani Wells Fargo Center na krilih 23 točk Setha Curryja ter 21 Georgesa Nianga prišli še do pete zmage v sezoni in tretje zaporedne.

NBA, izidi:

New York Knicks - Toronto Raptors 104:113
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 110:113
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 131:118
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 113:103
Atlanta Hawks - Washington Wizards 118:111
Boston Celtics - Chicago Bulls 114:128
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 106:97
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 97:115
LA Clippers - Oklahoma City Thunder 99:94
Komentarjev 4
  • Dusan12 10:02 02.november 2021.

    Pa koga briga MBA v Sloveniji, morda 0,3% priseljencev z jugo vzhods, in mi Slovenski telibani na j bi plačevali razne Dahurbane Bin Kosovaru na STA-ju. HALO od kje jim denar, sam bi brez plače po skoraj leto dni spizdil ...prikaži večdil v obljubljeno Banja Luko in tam začel delati, ne pa fehtal za prepisovanje državo za plačilo brezveznih komentarjev, nasov sam, vse pove. Za necenzurirano si. Dušan12

Sorodne novice