Šport > Košarka
1463 ogledov

Klemen Prepelič po poškodbi takoj "eksplodiral"

Klemen Prepelič Valencia Betis Reševalni pas/Twitter
Slovenski reprezentant je hitro našel dobro formo.

V nedeljo se je v dvorani La Fonteta odvila tekma 8. kola elitne španske košarkarske lige med Valencio in Betisom. Veselili so se gostje (81:84), kljub temu pa je imel nekaj razlogov za zadovoljstvo tudi član poraženega moštva.

To je bil Klemen Prepelič, ki si je, čeprav poražen, z odlično individualno predstavo zagotovil naziv najboljšega igralca kola.

luka dončić Narobe svet Šport Neprijetna resnica o Dončićevi trojki z logotipa

Prepelič je v 25 minutah dosegel 21 točk (met iz igre 5/8), štiri asistence in en skok, kar je zadostovalo za statistični indeks 29 in najboljšo oceno vseh košarkarjev v tokratnem vikendu lige ACB.

Slovenski branilec je svoj tekmovalni debi v letošnji sezoni doživel šele sredi preteklega tedna v EuroCupu, ko je bila Budućnost v Podgorici za točko boljša od Valencie. V Črni gori je Prepelič dosegel 14 točk v zgolj 16 minutah.

Vse predhodne klubske tekme v sezoni 2021/22 je Mariborčan, sicer nekdanji član Branika, Heliosa, Olimpije, Banvita, Oldenburga, Limogesa, Levalloisa, madridskega Reala in badalonskega Joventuta izpustil zaradi poškodbe gležnja.

Valencia ima po osmih odigranih tekmah v ligi ACB polovičen izkupiček štirih zmag in štirih porazov ter se nahaja v sredini lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice