Šport > Košarka
3229 ogledov

O'Neal zaprl denarnico, otrokom noče dati niti centa

shaquille o'neal Profimedia
Legendarni košarkar želi svoje otroke naučiti, da denar ne raste na drevesih.

Nesramno bogati Shaquille O'Neal, ki velja za enega najprepoznavnejih NBA zvezdnikov vseh časov, je v nedavnem intervjuju razkril, da svojega več kot 500-milijonskega bogastva ne želi deli deliti s svojimi šestimi otroki.

Štirikratni prvak lige NBA namreč meni, da se morajo tudi otroci bogatih starših naučiti pravih vrednot in zaslužiti svoj denar. 

"Moji otroci odraščajo. Jezni so name. No, ne ravno jezni, vendar težko razumejo moj vidik," je v podkastu Earn Your Leisure povedal trikratni MVP finala, ki je največji pečat pustil pri Orlando Magic in LA Lakers, kasneje pa je branil še barve Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers in Boston Celtics.

"Ves čas jim dopovedujem, da mi nismo bogati. Jaz sem bogat," je dodal.

shaquille o'neal | Avtor: Epa Epa

Povedal je še, da je sicer pripravljen investirati v svoje otroke, a le če ga bodo prepričali s svojim znanjem in poslovno žilico. "Naprej bo treba pridobiti diplomo ali magisterij. Če bodo želeli, da investiram v njihov posel, mi ga bodo morali ustrezno predstaviti in me prepričati. Ničesar jim ne bo dal," je pojasnil košarkar, ki je odraščal v veliki revščini.

O'Neal je v karieri zaslužil slabih 300 milijonov dolarjev, pa koncu aktivne športne poti pa je z raznoraznimi investicijami svoje premoženje povečal na več kot pol milijarde. Član košarkarskega hrama slavnih že deset let sodeluje kot analitk v TNT-jevi oddaji Inside the NBA, po navedbah ameriških medijev pa s svojo podobo  trži več kot 50 svetovno znanih podjetij, kar mu na letni ravni prinaša na desetine milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.