Šport > Košarka
8978 ogledov

Zavrelo v slavni ekipi: "Nočeta podajati žoge!"

Marcus Smart Celtics Bulls Profimedia Marcus Smart na tekmi proti Chicago Bulls.
Ena najbolj znanih franšiz na svetu je zabredla v krizo.

Boston Celtics so sezono 2021/22 začeli slabo. Na sedmih tekmah so zbrali le dve zmagi, poraz v noči na torek pa je poskrbel za povišane tone.

V TD Gardnu so Kelti proti Chicago Bulls namreč po treh četrtinah vodili za 14 točk, na koncu pa srečanje prepričljivo izgubili (114:128), potem ko so Biki zadnji del dobili kar z 39:11.

Po tekmi je eden dolgoletnih članov Bostona - Marcus Smart, udaril z ostro kritiko na račun dveh mladih zvezdniških soigralcev - Jaylena Browna in Jaysona Tatuma.

Goran Dragić Toronto Raptors NBA Šport Nova Dragićeva selitev se zdi neizbežna

"Jaz bi samo rad igral košarko. Vsaka ekipa ve, da skušamo igrati preko Jaysona in Jaylena. Vsaka ekipa zato pripravi taktiko, da ju ustavi. Vsi hočejo, da bi ona dva podala žogo," je začel Smart.

"Ampak ona dva nočeta podati žoge. To se morata še naučiti. Še vedno se učita. Smo ponosni na njun napredek, toda morala bosta storiti še korak dlje in začeti ustvarjati priložnosti za druge, ne le zase. To želimo od njiju," je dodal izvrstni obrambni igralec s solidnim metom izza črte.

Jaylen Brown Celtics Bulls | Avtor: Profimedia Profimedia

Smart je proti Bikom dosegel 16 točk, a to ni njegova prioriteta. Brown je dosegel 28 točk in sedem skokov, Tatum pa 20 točk in štiri skoke, oba sta zbrala po tri asistence. Prvo ime srečanja je bil DeMar DeRozan v dresu Chicaga s 37 točkami in sedmimi skoki.

Da Tatum in Brown podajata premalo, kaže tudi statistika. Oba sta med šesterico košarkarjev, ki v NBA podelita najmanj asistenc na 20 metov iz igre. Tatum jih povprečno zbere 3,7, Brown pa 2,5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice