Šport > Košarka
4637 ogledov

Dončić razkril, zakaj v odločilnih napadih ni dobil žoge

Luka Dončić in Jalen Brunson Profimedia
Teksaški derbi Dallasu, Dončić k zmagi prispeval 23 točk, a tokrat ostal v senci izjemnega Jalena Brunsona, ki je Maverickom prinesel novo zmago.

Košarkarji Dallas Mavericks so tokrat v severnoameriški ligi NBA gostovali pri San Antonio Spurs in po izenačenem teksaškem derbiju zmagali s 109:108. Pri Dallasu se je najbolj izkazal Jalen Brunson z 31 točkami in desetimi skoki, Luka Dončić je k zmagi dodal 23 točk, 12 skokov in sedem podaj.

Luka Dončić Drama na koncu Šport Kidd odločil, Luka v zadnjih minutah ni dobil žoge

Dallas, ki je tudi tokrat nastopil brez poškodovanih Kristapsa Porzingisa in Maxija Kleberja, je bil od domačih ostrog boljši zlasti v zadnji četrtini, ki so jo Mavericks dobili z izidom 28:25 ter se tako izognili morebitnemu tretjemu porazu na štirih zadnjih tekmah.

"Vedno lahko uporabiš izgovor, da si utrujen. Tekme si sledijo ena za drugo. Vsakič se moram boriti po najboljših močeh. Ekipe, ki zmagujejo na takšnih tekmah, so tiste, ki zmagujejo tudi na ključnih tekmah po aprilu," je po zmagi dejal prvi strelec Brunson.

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je v zadnjih minutah prevzel dirigentsko paličico Dallasa v svoje roke, saj ga je po postavljenih blokadah prevzemal Doug McDermott, ki pa je bil za Brunsona preprosto prepočasen, kar je tokratni veliki junak Maverickov s pridom izkoriščal ter svojo ekipo vodil do težko izborjene zmage.

Zaradi tega je imel Luka v zadnjih napadih zelo kratek čas žogo v svojih rokah. "Napadal je McDermotta. Vsakič smo poizkušali zajeti McDermotta v 'pick and roll' in tam se nikakor ni znašel. Jalen pa je bil preprosto vroč. Ko je igralec tako vroč, je vse, kar moraš storiti, da mu daš žogo v roke," je situacijo iz zadnje četrtine pojasnil Luka.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je sicer odigral 36 minut, v tem času na parketu pa je imel met iz igre 10:25. Ljubljančan je zadel tri trojke (3:12). V majici Dallasa je 23 točk dosegel tudi Tim Hardaway mlajši.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice