Šport > Košarka
10820 ogledov

Ogorčenje v Bostonu: to si je dovolil 'krivec' za Dončićevo trojko

luka dončić marcus smart Profimedia
Košarkar Boston Celtics je v zadnjih sekundah tekme z Dallas Mavericks storil veliko neumnost, kar je privedlo do zmagovite trojke Luke Dončića.

V košarkarskem svetu še naprej nočno odmeva zmagovita trojka Luke Dončića, ki je v zadnji sekundi zapečatil usodo Boston Celtics (107:104) in Dallasu priigral šesto zmago v sezoni (6-3).

Luka Dončić NBA Šport Noro! Noro! Luka z zvokom sirene potopil Boston

Kot so kasneje potrdili v taboru Keltov, je k takšnemu razpletu obračuna pripomogla prvovrstna neumnost njihovega košarkarja Marcusa Smarta. Ta je namreč 11 sekund pred koncem storil namerno osebno napako nad Dončićem ter tako Dallasu omogočil zadnji napad na tekmi. 

Dallas je imel pred ključno osebno napako na voljo samo še šest sekund za dokončanje napada, kar pomeni, da bi Bostončanom v najslabšem primeru ostalo pet sekund za zadnji met na tekmi. Tega je z nespametno potezo zapravil Smart.

"Ne bi smelo priti do osebne napake," je obžaloval trener 17-kratnih NBA prvakov Ime Udoka. "Nismo imeli prave strategije. Fantje so me ob koncu odmora spraševali o tem. Povedal sem jim, a je prišlo do napake. Krivda je na meni. Moral bi poskrbeti, da bi bili vsi bolje seznanjeni. Želeli smo si zadnji napad na tekmi, vendar naša komunikacija ni bila dovolj dobra," je dodal trener.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nasmešek, ki buri duhove

Smart pa se navijačem Bostona ni zameril le z napačno taktično odločitvijo, temveč jih je močno razočaral tudi s prvo reakcijo po zmagovitem košu Dallasa. Medtem ko so Dončić in druščina slavili zmago, mu je namreč ušel nasmešek.

Glede na njegovo vlogo pri razpletu obračuna, bi pristaši bostonskega kluba pričakovali malce več ponižnosti. 

"Vesel je bil, ker je lahko iz prve vrste spremljal Lukovo čarovnijo," je fotografijo komično komentiral nek navijač teksaške ekipe.

"Dončića so spravili v sila neugoden položaj, a je vseeno zadel. V takih trenutkih ti ne preostane drugega kot smeh," je dodal drugi.

marcus smart | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.