Šport > Košarka
2201 ogledov

Luka za konec dosegel pet točk in razblinil dvome o zmagi

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so zabeležili sedmo zmago na desetih tekmah v sezoni. S 108:92 so premagali New Orleans.

Luka Dončić je na zadnji tekmi proti Bostonu s košem ob zvoku sirene poskrbel za navdušenje v Dallasu, tokrat so domači navijači pričakovali nekoliko lažje delo proti na papirju eni izmed najslabših ekip v ligi. New Orleans Pelicans, ki že od začetka sezone ne morejo računati na Ziona Williamsona, tokrat je manjkal tudi Brandon Ingram, so v Teksas pripotovali le z eno zmago na desetih obračunih.

Dallas je tokratni dvoboj odprl s košem slovenskega zvezdnika, a nato v prvi polovici prve četrtine le še enkrat zadel iz igre. Ob metu 2/11 je po šestih minutah in pol zaostajal s 6:14, Luka je izgubil kar tri žoge. Niz Pelikanov je s štirimi zaporednimi točkami prekinil Reggie Bullock, drugi koš je dosegel po lepi asistenci Dončića. Ta je imel nato težave z desnim gležnjem, na njegovo nogo je padel soigralec Willie Cauley-Stein, domača klop je ob problemih njihoveg prvega moža zahtevala minuto odmora. Luka se je po njej na srečo lahko vrnil na parket.

Prednost gostov je dve minuti pred koncem četrtine narastla že na 11 točk, a je nato Kristaps Porzingis zadel zaporedni trojki za izid 22:27. Latvijec je v prvih 12 minutah zbral šest točk in pet skokov.

Porzingis je v drugi četrtini domače najprej približal na točko zaostanka, po trojki Tima Hardawayja Jr. pa so gostitelji po dobrih dveh minutah drugega dela že povedli. Latvijca so nato ustavile osebne napake, hitro si je nabral tri. Ob izidu 31:31 se je na parket vrnil tudi Dončič, Dallasu pa je nato uspel delni izid 7:0.

Tudi po dveh čudnih sodniških odločitvah se je New Orleans kasneje približal na dve točki zaostanka, nato pa se je naposled razigral tudi slovenski zvezdnik. Ta je dosegel vseh preostalih devet točk Dallasa v drugi četrtini.

Šest sekund pred glavnim odmorom je Pelicans nekoliko bližje pripeljal Nickeil Alexander-Walker. Zadel je za zaostanek ob polčasu s 47:51. Luka je skupno zbral 13 točk, dva skoka in podajo.

Na začetku tretje četrtine je Dallas ostajal korak pred gosti, Dončić je ob dveh doseženih točkah zbral tudi tri asistence. New Orleans je nato uspel izenačiti na 64:64, vendar je Luka odgovoril s košem in podajo, uspešno je pod koš prodrl tudi Jalen Brunson, niz Dallasa pa je s trojko zaključil Bullock. Na semaforju se je izpisal izid 76:66.

V zadnjo četrtino se je vstopilo z rezultatom 78:69. Zadnjih 12 minut je Dončić začel na klopi, enako tudi Porzingis, njuni soigralci pa so z delnim izidom 12:0 kar naenkrat pobegnili na +21.

Slabe štiri minute pred koncem so se gostje s serijo košev približali na ducat točk zaostanka, Jason Kidd je zahteval minuto odmora. Prednost je kasneje sicer skopnela celo na osem točk, a je Porzingis s trojko dosegel svoje prve točke v drugem polčasu, Dončić pa je z uspešnim prodorom pod koš poskrbel za 105:92.

Do zadnjega piska sirene je ostalo še minuta in 20 sekund. Ko je v naslednjem domačem napadu zadel še met za tri točke, je bil dvoboj odločen. Dallas je prišel do razmerja 7:3 v zmagah in porazih, to je najboljši uvod Mavericks v sezono od leta 2014.

Dončić je bil znova prvi strelec tekme. V svojo statistiko je vpisal 25 točk, po pet skokov in podaj ter po eno ukradeno žogo in blokado. Še štirje njegovi soigralci so presegli mejo desetih točk: Brunson in Hardaway Jr. (17), Porzingis in Bullock (12). Pri New Orleansu sta 22 točk zbrala Josh Hart in Jonas Valančiūnas (11 skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice