Šport > Košarka
20624 ogledov

To je imel o Dončiću povedati Porzingis, Luka mu je nemudoma vrnil

Luka Dončić in Kristaps Porzingis Profimedia
Oba zvezdnika Dallasa sta bila po zmagi nad Bostonom polna hvale na račun drug drugega.

Drugi največji zvezdnik ekipe Dallas Mavericks, Latvijec Kristaps Porzingis, je zaradi bolečin v hrbtu izpustil kar pet zaporednih tekem svoje ekipe, a se je veličastno vrnil ob zmagi nad Boston Celtics.

Njegova predstava in uspešna vrnitev bi zagotovo bili najbolj odmevni novici dneva, če ne bi njegov soigralec Luka Dončić v zadnji sekundi zadel nemogočo trojko za zmago s 107:104 ter mu tako povsem ukradel pozornost.

Čeprav se je v preteklosti že dosti pisalo o nesoglasju med najboljšima igralcema Maverickov, pa je bil tokrat tudi sicer precej redkobesedni Latvijec po tekmi poln hvale na račun svojega mlajšega kolega. "Noro je, kako fenomenalen je v ključnih trenutkih," je bil po tekmi nad Dončićem navdušen Porzingis.

Toda kljub temu, da je bil on na koncu tisti, ki je zadel odločilno trojko, je Luka nemudoma vrnil Porzingisu, saj se še predobro zaveda, da je bil prav Porzingis eden izmed ključnih členov, ki je držal Dallas v igri ter Luki sploh omogočil, da je imel na koncu priložnost odločiti tekmo.

V zadnji četrtini je bil namreč Porzingis najboljši strelec Dallasa z 10 točkami, katerim je dodal še 3 skoke in asistenco, medtem ko je odlično odigral tudi v obrambi, kjer je zabeležil tudi eno blokado. Bil je to čisti drugi Porzingis, kot na večini lanskih tekem, ko mu je vidno manjkalo eksplozivnosti in samozavesti.

"Bil je odličen! Zelo dobro je nastopil. Težko se je vrniti po poškodbi in takoj tako odlično nastopiti. Bil je prav neverjeten v obrambi in vesel sem, da ga imamo nazaj," je o Porzingisu tokrat spregovoril Luka. Morda res nista najboljša prijatelja, toda med obema zvezdnikoma nikakor ne manjka vzajemnega spoštovanja.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Porzingis je sicer tekom svojega časa v Dallasu izpustil kar 55 izmed 169 tekem, oziroma manjkal je kar na tretjini vseh tekem. Če bi le lahko ostal zdrav ter prikazal partije, kot jih je proti Bostonu (21 točk, 54-odstotni met iz igre, 7 skokov, 2 asistenci, 2 ukradeni žoga in blokada) bi bil prav Latvijec lahko tisti manjkajoči člen v igri Dallasa, ki bi dopolnjeval izjemne predstave Luke Dončića ter pomagal Maverickom končno narediti ta tako željeni preskok med najboljše ekipe lige.

Vodstvo po lanski sezoni Luki namreč ni pripeljalo nobene prave okrepitve. Morda pa je eno že ves čas imel v svojih vrstah in se bo končno prebudila. Če bi le Kristaps lahko ostal zdrav...

marcus smart Velika neumnost Šport Ogorčenje v Bostonu: to si je dovolil 'krivec' za Dončićevo trojko Luka Dončić Mavs Celtics Luka Magic Šport To je nemški zvezdnik tvitnil po Dončićevi nori trojki Luka Dončić Dončić Šport Prva reakcija slovenskega asa poskrbela za precej smeha Luka Dončić NBA Šport Noro! Noro! Luka z zvokom sirene potopil Boston
Komentarjev 1
  • Monica_Coleman 14:51 09.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice