Šport > Košarka
1422 ogledov

Dončić tokrat navdušil z asistenco, manj z meti

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa znova nemočni proti 'resnejši' ekipi. Chicago je slavil s 117:107.

V Chicagu sta se tokrat pomerili ekipi, ki sta dobro odprli sezono, zabeležili sta po sedem zmag in tri poraze. Dallas je sicer v gosteh dvakrat izgubil in zmagal, na domačem parketu pa je klonil le enkrat na šestih dosedanjih dvobojih. 

Tokratnega je znova odprl s slabim metom, v prvih petih minutah, ko si je nabral zaostanek z 9:16, so bili gostje iz igre uspešni le 2/10, njihov tekmec je bil precej uspešnejši, Biki so odlično metali trojke, zadeli so štiri iz šestih poizkusov. Na drugi strani so košarkarji iz Teksasa ostajali v stiku s prostimi meti. Ko je svoja prva dva zadel Luka Dončić, se je na semaforju izpisal izid 17:13 v korist domačih.

Dvojec Zach LaVine in DeMar DeRozan, ki je z nekaj več kot 53 doseženimi točkami najučinkovitejši duo v ligi NBA, se sicer ni pretirano razigral, a je prva zvezdnika Chicaga v napadu uspešno zamenjal Nikola Vučević, ki je dosegel 9 od prvih 22 točk gostiteljev. Ti so povedli že s 24:13, vendar se je Dallas po petih zaporednih točkah Jalena Brunsona dobri dve minuti pred koncem četrtine najprej uspel približati na -2, nato pa sta trojki za vodstvo Mavericks dodala še Kristaps Porzingis in Sterling Brown.

V drugo četrtino so gostje tako vstopili z minimalno prednostjo, vodili so s 33:32. Brunson je zbral 8 točk, Dončić, ki je odigral devet minut, pa šest, tri skoke in dve asistenci.

Po trojki Tima Hardawayja Jr. je Dallas kasneje povedel za sedem točk, a je s svojim četrtim uspešnim metom za tri točke iz prav toliko poskusov Lonzo Ball znova približal svojo ekipo.

Svoje je naposled dodal še LaVine, ta je z devetimi zaporednimi točkami poskrbel za nov preobrat in vodstvo Bulls s 53:51, Chicago pa je tekmeca nadigral tudi v zadnjih minutah prvega polčasa, ki se je končal z 61:54. Luka je v svojo statistiko ob skromnem metu 2/9 (0/3 za tri točke) zbral le 8 točk. K temu je sicer dodal po štiri skoke in podaje ter dve ukradeni žogi.

Najzaslužnejši, da se se domači na začetku tretje četrtine niso še bolj oddaljili, je bil Hardaway mlajši. Ta je dosegel osem od 14 točk gostov, po njegovi podaji, ki jo je v koš spremenil Porzingis, pa je domača klop pri vodstvu 73:68 vzela minuto odmora. Dve minuti kasneje se je moral za isto potezo odločiti tudi Jason Kidd, prednost gostiteljev je namreč znova narastla na devet točk. 

Po posvetu na klopi je naposled začel zadevati tudi Dončić, ki je nanizal pet točk, po njegovem skoku v napadu pa je sledila še izjemna asistenca za zabijanje Dwighta Powella.

Tudi boljša igra slovenskega zvezdnika v napadu pa ni prinesla novega preobrata, po ponovno slabšem zaključku četrtine si je Dallas celo 'pridelal' do takrat najvišji zaostanek na tekmi. Luka je sicer že nekoliko prej sedel na klop. V zadnjih 12 minut je Chicago vstopil s prednostjo 95:80.

Gostje niso uspeli priti bližje, po polovici četrtine je bilo še vedno +15 za domačo ekipo. Mavericks so se kasneje po koših Dončića dvakrat približali na -12, a prave priložnosti jim Biki niso ponudili. Že slabi dve minuti pred koncem se je vdal tudi Kidd in zamenjal celotno peterko.

Luka je ob metu 6/18 (1/6 trojke, 7/10 prosti meti) dosegel 20 točk. Dva skoka sta mu zmanjkala do trojnega dvojčka, poleg osmih ulovljenih žog je namreč zbral še 10 asistenc, blokado in kar štiri ukradene žoge. Dve točki več je ob 12 skokih v svojo statistiko vpisal Porzingis, eno pa Hardaway.

Pri Chicagu je LaVine zbral 23 točk, 21 Ball (7/10 trojke), 18 Vučević (10 skokov), 17 DeRozan in 16 Alex Caruso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice