Šport > Košarka
3618 ogledov

Pippen šokiral z novim napadom na Jordana, retorika se zaostruje

scottie pippen Profimedia
Scottie Pippen je razvrednotil enega najbolj ikoničnih trenutkov v karieri Michaela Jordana.

Legendarni NBA zvezdnik Scottie Pippen v okviru promocije svoje nove avtobiografije Unguarded nadaljuje z rušenjem mitov o Michaelu Jordanu in kritikami na račun nekdanjega soigralca, s katerim sta skupaj osvojila šest šampionskih prstanov.

Tokrat se je sedemkratni All-Star obregnil ob slovito peto tekmo finala leta 1997 med Chicago Bulls in Utah Jazz, na kateri je Jordan zaigral s simptomi gripe, po zadnjem sodniškem pisku pa je povsem izmučen pristal v soigralčevem objemu.

jordan pippen | Avtor: Twitter Twitter

T.i. "flu game" ("gripa tekma") velja za enega najbolj ikoničnih trenutkov Jordanove kariere in eklatanten primer njegove borbenosti in tekmovalnosti. Kasneje se je izkazalo, da so bili simptomi trebušne viroze posledica zastrupitve s hrano. Več o famozni pici si lahko preberete TUKAJ.

jordan pippen Po 23 letih Šport Dostavljalec pice razkril, ali je zastrupil Jordana

Pippen je v intervjuju za Sirius XM negodoval nad poveličevanjem Jordanovega nečloveškega podviga in poudaril, da so simptomi trebušne viroze 'mala malica' v primerjavi z bolečinami, ki jih je sam trpel med šesto tekmo finala leta 1998.

"Te bom takole vprašal: ali je lažje igrati s hernijo diska ali z gripo?" je voditelja izzval 56-letni član košarkarskega hrama slavnih. "Pravijo, da je poškodba hrbta nekaj najhujšega," mu je odvrnil Frank Isola. "Ne slišim veliko o tekmi s poškodovanim hrbtom, slišim pa veliko o tekmi z gripo. Gripo! Lepo vas prosim," je dodal zvezdnik.

Zakaj ravno zdaj?

Pippen je z izjavami na račun najboljšega košarkarja vseh časov močno razburkal košarkarsko dogajanje onkraj Atlantika. Mnogi se namreč sprašujejo, zakaj se je več kot dve desetletji po tem, ko sta z Jordanom zadnjič branila barve iste ekipe, odločil za tako brezkompromisen napad na nekdanjega soigralca.

Pippen je sicer v preteklosti večkrat namignil, da z Jordanom nikoli nista bila prijatelja, a je o njem vedno govoril z izbranimi besedami.

Dokončno je sodu dno izbil dokumentarni film The Last Dance, ob katerem je zaradi nekorektnega prikaza tako njega kot nekaterih drugih soigralcev Pippenu zavrela kri. Več o tem TUKAJ.

Michael Jordan Spomini Šport Pippen ostro nad Jordana: Le kako si je upal...? jordan pippen Obrnil ploščo Šport Resnica je prišla na dan, Pippen jih je napel Jordanu michael jordan Val očitkov Šport "Jordan je prekršil vse možne kodekse!" michael jordan Neprijetno razkritje Šport Soigralec besen na Jordana: "Zakaj govori o tem? Zakaj zdaj?"
 
Komentarjev 2
  • Kathy_Holmes 15:32 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 14:04 11.november 2021.

    Pippen je bil tiho 25 let. Jordanu se je pa v 20 letih poslabsala bolezen samovsecnosti. Fantje ga majo dost.