Šport > Košarka
4788 ogledov

Pippen ostro nad Jordana: Le kako si je upal...?

Scottie Pippen in Michael Jordan Profimedia
Drugi violini slovitih Chicago Bulls ni bil všeč Zadnji ples.

Spomini Scottieja Pippena bodo izšli naslednji teden, objavljen pa je bil že odlomek, ki govori o ESPN-ovi dokumentarni seriji Zadnji ples. Ta se je osredotočila na zadnjo šampionsko sezono Chicago Bulls, v ospredje pa je povsem postavila njihovega sicer prvega igralca Michaela Jordana.

Svoje nestrinjanje s prikazanim so že pred Pippenovo knjigo izrazili nekateri soigralci obeh zvezdnikov. Toni Kukoč je tako dejal, da gre za 70 odstotkov resnične zgodbe, ostalo pa je v seriji le zato, da se zgodba boljše proda. Horace Grant je menil, da je kar 90 odstotkov vsega prikazanega 'navadno sranje', Steve Kerr pa je prav tako izjavil, da nekatere zadeve ne ustrezajo tistemu, kar se je v resnici zgodilo. Tudi Pippen je takrat izrazil nezadovoljstvo, zdaj pa je to še odločneje ponovil v knjigi.

"Zadnja dva dela sta bila objavljena 17. maja, tako kot predhodni pa sta poveličevala Michaela Jordana, meni in ostalim soigralcem pa nista izkazala časti. Velik del krivde za to nosi Michael. Producenti so mu omogočili, da ima končno kontrolo nad prikazanim, v nasprotnem primeru dokumentarca niti ne bi bilo. On je bil glavni, on je bil pravzaprav režiser," je zapisal Pippen.

košarkarska žoga Milijonar Šport Zanj še niste slišali, a od košarkarjev je bogatejši le Jordan Len Bias Obletnica Šport 36 let od smrti košarkarja, ki so ga primerjali z vrstnikom Jordanom michael jordan SLO reprezentant Šport Proti Jordanu v igri ena na ena vodil z 9:2

"Michael je bil odločen, da pokaže novi generaciji navijačev, da je bil v svoji karieri večji od samega življenja, da je večji od LeBrona Jamesa, igralca, ki ga zdaj primerjajo z njim, ali pa celo govorijo, da je boljši. Zato je pokazal svojo verzijo zgodbe," je zaključil nekoč izjemni košarkar, ki je skupaj z Jordanom osvojil šest naslovov v ligi NBA.

Pippen je še dodal, da je bil naiven, ker je mislil, da bo karkoli drugače. "Vsaka epizoda je bila enaka. Jordan na prestolu, soigralci na drugem mestu, manjši, tako kot v času njegove kariere. Vsako sezono smo prejeli le malo pohval za zmage, ob porazih pa so nas močno kritizirali. Michael je lahko iz igre metal 6/24, imel pet izgubljenih žog, v očeh navijačev in medijev, ki so ga oboževali, pa ni mogel storiti napake."

Michael Jordan, Steve Kerr, Scottie Pippen, Dennis Rodman, chicago bulls 1996 | Avtor: Profimedias Profimedias

"Pogovarjal sem se z mnogimi nekdanjimi soigralci, ki so se ob seriji, tako kot sem se tudi jaz, počutili omalovaževani. Le kako si je Michael upal narediti nekaj takega? Po vsem tem, kar smo naredili zanj in za njegovo dragoceno znamko. Michael Jordan ne bi nikoli bil Michael Jordan brez mene, Horaca Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Steva Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perdua in Billa Wenningtona. Tu se opravičujem vsem, ki sem jih izpustil."

"Da je bilo vse skupaj še huje, je Michael za svojo vlogo v dokumentarnem filmu prejel 10 milijonov dolarjev, jaz in ostali soigralci pa nič. Samo še en opomnik na dogajanje v starih časih," je dodal Pippen.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:48 03.november 2021.

    Se je lepo pokazalo, ko je Jordan prvič prekinil kariero za 2. leti, ko niti v finale konference niso prišli!!! Enostavno brez njega ne bi osvojili niti enega prstana!!!

Sorodne novice