Šport > Košarka
2846 ogledov

NBA zvezdnik razkril eno najbolj norih zgodb o Michaelu Jordanu

Michael Jordan Profimedia
Nekdanji NBA zvezdnik Antoine Walker je razkril do zdaj še nikoli slišano anekdoto o Michaelu Jordanu.

Minilo je že skoraj leto dni, odkar je svet z drugega zornega kota spoznal največjega košarkarja vseh časov, Michaela Jordana. Dokumentarna serija The Last Dance je lepo prikazala Jordanovo kariero v ekipi Chicago Bulls ter pot do šestih šampionskih prstanov.

Preko izvrstne dokumentarne serije smo tako dobili lep vpogled v razmišljanje največjega ter spoznali njegovo obsesijo z zmagovanjem. Ne samo na športnem področju.

The Last Dance | Avtor: Facebook Facebook

Prav tako smo lahko spoznali tudi nekatere temačnejše strani Jordana, kot je bila recimo njegova odvisnost od kockanja in iger na srečo. Ves čas je s soigralci organiziral partije kart, bil pa je tudi redni gost številnih kazinojev.

Svetu do zdaj popolnoma neznana anekdota celo pravi, da je nekega dne (oziroma čez nekaj dni skupaj) Jordan kartal kar neverjetnih 36 ur brez kakršnekoli prekinitve. Zaradi igre je celo moral prestaviti tiskovno konferenco, na kateri je nameraval uradno potrditi, da se vrača iz pokoja.

To zgodbo in njene najzanimivejše podrobnosti je tekom gostovanja v oddaji All Things Covered razkril eden izmed udeležencev te igre, nekdanji as NBA ekipe Boston Celtics Antoine Walker, ki tudi sam velja za zaljubljenca v igre na srečo.

"Ko smo igrali z Jordanom, si samo za pristop moral odšteti 20.000 dolarjev. Če nisi imel denarja, nisi mogel igrati. Spomnim se, da smo enkrat kartali kar 36 ur brez prestanka. Sam sem igral skupaj z Jordanom proti drugemu paru," je začel s pripovedjo nekdanji as, ki je moral po končani NBA karieri zaradi iger na srečo celo razglasiti bankrot.

Tisti večer naj bi z Jordanom izgubila že 900.000 dolarjev, tako da je slednji poslal svojega nečaka domov, naj iz njegove torbe za golf vzame novega pol milijona dolarjev. Vse to je moral opraviti v čisti tajnosti, saj ga ni smela zasačiti Jordanova soproga Juanita Vanoy.

Zaradi partije je Jordan celo prestavil omenjeno zgodovinsko tiskovno konferenco, partija pa se je končno zaključila, ko je Jordan dobesedno zaspal za mizo, skupaj z Walkerjem pa sta uspela izgubo zmanjšati na 180.000 dolarjev, je pojasnil trikratni udeleženec tekme vseh zvezd ter prvak z Miamijem iz leta 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.