Šport > Košarka
1943 ogledov

Še nikoli videne podrobnosti najslavnejšega meta v NBA zgodovini

jordan the last shot Fernando Medina
Nove podrobnosti o fotografiji poslednjega meta Michaela Jordana v dresu Chicago Bulls. Koš, ki je Bikom prinesel šesti naslov NBA prvaka, je danes znan kot "the last shot".

Fernando Medina, fotograf, ki je v objektiv ujel zadnji met Michaela Jordana v dresu čikaške franšize, je povedal, da tudi po 22 letih odkriva nove podrobnosti tega ikoničnega prizora.

Fotografija je nastala 14. junija 1998, le nekaj sekund pred koncem šeste finalne tekme med Chicago Bulls in Utah Jazz. 

michael jordan SLO reprezentant Šport Proti Jordanu v igri ena na ena vodil z 9:2

Jordan, ki je pri zaostanku Chicaga s 85:86 izmaknil žogo Karlu Malonu, je v napadu preigral Bryona Russella in zadel t.i. "the last shot", ki je Chicagu prinesel šesti naslov prvaka. Gre za enega največjih trenutkov v njegovi karieri.

Fotografija ni zanimiva le zaradi dogajanja na igrišču, temveč tudi gledalcev na tribuni dvorane v Salt Lake Cityju, kjer se je trlo navijačev Utah Jazz.

jordan pippen Po 23 letih Šport Dostavljalec pice razkril, ali je zastrupil Jordana

Med njimi so bile tudi redke izjeme, kot je na primer fant, ki je pred zmagovitim metom v zrak držal pet prstov leve in en prst desne roke.

Gesta simoblizira šesti naslov prvaka za Bike, čeprav so v tistem trenutku zaostajali za točko, Jazzovcci pa so imeli zagotovljen zadnji napad na tekmi.

 | Avtor: Clutchpoints.com Clutchpoints.com

michael jasmine jordan Razodetje Šport Jordanova hči končno vidi jasno sliko: "Zdaj šele razumem!"

Prepričan v uspeh Chicaga je bil še en mladi podpornik gostujoče ekipe, ki je še pred Jordanovim odločilnim metom zmagoslavno v zrak dvignil obe roki.

 | Avtor: Clutchpoints.com Clutchpoints.com

"Vidite lahko mladega fanta v črnem dresu Chicago Bulls, ki ima dvignjeni roki. Vedel je, da bo šla žoga skozi obroč," je za NBA.com povedal Medina. "V njem ni niti kančka dvoma v zmago Bikov. Fotografija je posebna predvsem zaradi izrazov ljudi na tribunah in posrečenega prizora na uri. Do konca je še 6,6 sekunde, Jordan lovi šesti naslov v šestem poskusu, visok je 6'6'' (198 cm, op. a.), bil je junij. Toliko šestic je samo še dodana vrednost," je dodal avtor.

Gnusen zločin Šport Kruta usoda Jordanovega očeta, identificirali so ga šele po zobeh

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.