Šport > Nogomet
1345 ogledov

"Messi je večji od Jordana"

Michael Jordan Profimedia
Dokumentarni film o Michaelu Jordanu je razvnel različne športne debate.

V preteklih tednih sej je na ESPN predvajala dokumentarna serija The Last Dance, v katerem je bila predstavljena kariera velikega košarkarja Michaela Jordana.

Serija je vzbudila vroče debate na ameriških dnevnih športnih pogovornih oddajah, kjer, tako kot drugje po svetu, primanjkuje ostalih rednih tem. Različni akterji so primerjali predvsem lik in delo Jordana in LeBrona Jamesa, podroben vpogled v življenje legende Chicago Bulls pa je dal še drugačne iztočnice.

Jordana mnogi smatrajo kar za najboljšega športnika vseh časov nasploh. K temu je svoje gotovo dodalo tudi sila uspešno trženje njegove podobe, saj je znamka športne opreme Air Jordan med najbolj priljubljenimi na zemeljski obli.

Gnusen zločin Šport Kruta usoda Jordanovega očeta, identificirali so ga šele po zobeh

V teh dneh tako številni športni pogovori zaidejo tudi v Jordanovi smeri in podajajo se različna mnenja. Eno od njih je prispeval legendarni Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki | Avtor: Profimedia Robert Prosinečki je bil eden izmed možnih naslednikov Srečka Katanca. Profimedia

Nekdaj izvrstni nogometaš, danes pa trener (trenutno na klopi turškega Kayserisporja), je primerjal Jordana in zanj najboljšega nogometaša vseh časov - Lionela Messija.

"Messi igra drugačen nogomet od ostalih. Zame je boljši od Maradone, Ronalda, pa tudi Jordana. On je zame definitivno najboljši vseh časov," je v pogovoru za Stats Perform News dejal Prosinečki. "Košarka in nogomet sta precej različna. Toda zame je najboljši Messi," je dodal.

"On igra drugačen nogomet od ostalih. Veliko let je delal razliko v Barceloni. Osvojil je vse, kar je lahko. Zabijal je gole in jih tudi veliko pripravil," je še pristavil nekdanji hrvaški reprezentant in bivši član zagrebškega Dinama, Crvene zvezde, madridskega Reala, Barcelone, Seville, Hrvatskega Dragovoljca, belgijskega Standarda, Portsmoutha, ljubljanske Olimpije, Zagreba in Savskega Marofa.

lionel messi Tekmec Šport "Messi je hinavec in provokator, ni ne miren ne ljubezniv"
 

Komentarjev 3
  • dani 12:44 21.maj 2020.

    daj žuti ne glupiraj se, dalje od fuzbala ne vidiš. enajsterica ali pa biti vodja peterke je velika razlika, da ne govorimo o konceptu igre kjer je Jordan igral tako obrambo kot napad, tega v konceptu igre v nogometu ni ...prikaži več primerljivo, ja in vemo da je Messi genij pa vendar roko na srce ne delat primerjave z Jordanom

  • mihatirs 06:23 20.maj 2020.

    tale messi ne evropskem prizorišču kjer dela razliko že 5 let ni osvojil nič, če odštejemo domačega prvenstva, ki šteje 3 resne klube in pa individualnih nagrad, za katere vsi vemo kako se podeljujejo (subjektivno)...ko bo v angliji oz. italiji ...prikaži več pokazal kaj podobnega se pa lahko pogovarjamo o človeku, ki naj bi bil naj naj naj tega sveta! Dokler pa lepo udobno čiča v Barci, kjer mu še laufat ni treba, do takrat lahko govorimo samo o izvenserijskemu igralcu, ki pa je daleč od Jordana in podobnih,.

  • Avatar Beantissa
    Beantissa 00:56 20.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice