Šport > Nogomet
188 ogledov

Messi se je izjasnil o nadaljevanju La Lige

lionel messi Epa
Sredi junija naj bi začeli igrati nogomet tudi v Španiji.

Zvezdnik katalonskega nogometnega ponosa Barcelone, Lionel Messi, sprejema tveganje, ki ga prinaša nadaljevanje zaradi covida-19 ustavljene sezone španskega prvenstva. Predsednik la lige Javier Tebas je petek, 12. junija, omenil kot najbolj idealen datum za nadaljevanje tekem, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Messi pravi, da mu je všeč, da so nogometaši lahko znova na nogometnih zelenicah, ko se primera division pripravlja na vnovični začetek sezone v Španiji prihodnji mesec.

Pred dvema mesecema, ko je bila tekmovalna sezona elitnega prvenstva ustavljena, je Barcelona kraljevala na vrhu razpredelnice, dve točki pred večnim tekmecem, Real Madridom.

V Španiji so v sklopu prvega svežnja rahljanja ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa dovolili tudi postopno vračanje vrhunskih profesionalnih nogometašev na igrišča. Za zdaj lahko trenirajo individualno z upoštevanjem strogega zdravstvenega protokola ter ob spoštovanju varne medsebojne razdalje.

lionel messi Nezadovoljen Šport Drama v Barceloni! Messi javno udaril po aktualnem trenerju

"Prav povsod obstaja tveganje za okužbo," je dejal Messi v intervjuju za Mundo Deportivo, objavljenem v petek.

"Ko zapustite hišo, tveganje že obstaja, zato mislim, da o tem ne morete preveč razmišljati, ker drugače ne boste želeli nikamor ven," realno gleda argentinski napadalec.

"Vendar tudi razumemo, da je nujno treba upoštevati protokole in sprejeti vse možne preventivne ukrepe. Vrnitev na treninge je prvi korak, vendar se ne smemo s tem zadovoljiti in moramo še naprej sprejemati vse potrebne previdnostne ukrepe ter sprejeti neizogibno, torej da bomo igrali nogomet, a na tekmah za zaprtimi vrati stadionov, brez gledalcev," je dejal Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice