Šport > Nogomet
9480 ogledov

Devet igralcev Atlética pozitivnih na covid-19, med njimi tudi Oblak?

Renan Lodi Epa Renan Lodi.
Za zdaj ni znano, ali je med tistimi, ki imajo protitelesa za sars-cov-2, tudi slovenski reprezentančni vratar, ki je od izbruha koronavirusne epidemije v Španiji.

Brazilski nogometaš Renan Lodi, soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pri Atlético Madridu, je bil pozitiven na testu za covid-19. Da je okužen, so sumili že marca, a ga takrat niso testirali, pred vrnitvijo na treninge pa so ugotovili okužbo, zaradi katere je moral v desetdnevno karanteno, poročajo španski mediji.

Luka Jović Luka Jović Šport Katastrofalna sezona, jeza rojakov zdaj pa še en hud udarec

Po karanteni bodo opravili še en test, če bo negativen, se bo lahko pridružil soigralcem na treningu. Nogometaši Atlética se bodo prvič zbrali na treningu v soboto.

Lodi je na začetku mislil, da se je le prehladil, a ko so se sredi marca začele težave z dihanjem, je poklical klubske zdravnike. Ti so njegovo stanje spremljali, a ga testirali šele pred začetkom treningov. V četrtek simptomov bolezni ni kazal, danes pa je dobil neprijetno novico.

Dvaindvajsetletni Brazilec je bil v zadnjem času v odlični formi, na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, v kateri so Madridčani izločili branilca naslova Liverpool, so ga celo razglasili za igralca tekme.

Nemška Bundesliga bo prva od velikih lig, ki se bo po pandemiji vrnila na zelenice. Prve tekme po več kot dvomesečni prekinitvi bodo 16. maja.

Španska tiskovna agencija EFE pa poroča, da je Lodi sicer edini nogometaš Atlética ta čas, ki je pozitiven na novi koronavirus, poleg njega pa so zdravniki v okviru obširnega testiranja za covid-19 vseh nogometašev španske lige odkrili, da ima kar devet igralcev Atlética protitelesa za covid-19, kar pomeni, da so bržčas okužbo že preboleli. Za zdaj ni znano, ali je med tistimi, ki imajo protitelesa za sars-cov-2, tudi slovenski reprezentančni vratar Oblak, ki je od izbruha koronavirusne epidemije v Španiji.

Medtem pa je bilo že v četrtek jasno, da je bilo vseh 18 nogometašev prve zasedbe španskega nogometnega velikana Barcelone ter šest igralcev iz druge ekipe negativnih, je poročal katalonski radio RAC1. Tako so Lionel Messi in druščina že danes začeli individualne treninge. Kdaj se bo sicer špansko nogometno prvenstvo nadaljevalo, za zdaj še ni znano.

 

Komentarjev 2
  • matej1406 09:01 09.maj 2020.

    Minaj criptovalute. Preko telefona z enim klikom na dan. Download: https://minepi.com/matej1406 Invitation code: matej1406

  • Avatar Jackilika
    Jackilika 01:01 09.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice