Šport > Nogomet
8445 ogledov

Madrid priznal zmoto! To je bila usodna napaka v boju s korono

Covid-19 Profimedia
Župan Madrida je priznal napako, ki je Španijo zavila v črno.

Madridski župan Jose Luis Martinez-Almeida je več kot mesec dni po dogodku priznal, da je bila napaka, da so navijačem Atletico Madrida dovolili na pot v Liverpool, kjer je bila 11. marca na sporedu povratna tekma Lige prvakov. V Anglijo se je napotilo okoli 3.000 Špancev.

Vodstvo španske nogometne lige se je sicer dan pred tem odločilo, da zaradi pandemije koronavirusa zapre vse stadione za gledalce, medtem ko vlada ni naredila ničesar, da bi svojim prebivalcem preprečila odhod na gostovanje v Anglijo.

Liverpool : Atletico Madrid | Avtor: Epa Epa

"Zdaj, ko se ozremo nazaj, nam je vsem jasno, da bi takrat morali biti bolj previdni," je svojo napako španskim medijem priznal madridski župan.

Matthew Ashton, direktor Odbora za javno zdravje v Liverpoolu, je javno izrazil svoje mnenje, da je prav tekma med Liverpoolom in Atletico Madridom najbolj vplivala na neverjeten preskok v porasti okuženih v tem delu Anglije.

Liverpool : Atletico Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

"Do 20. marca smo imeli potrjenih zgolj 14 primerov, v roku enega tedna smo jih imeli že 309," je Ashton komentiral posledice tekme, katero je označil za "drugo biološko bombo".

Za prvo evropsko biološko bombo je sicer bila označena tekma med Atalanto in Valencio v Milanu, ko se je na San Siru zbralo okoli 40.000 navijačev, virus pa se je nato nezadržno začel širiti po Evropi.

Komentarjev 4
  • kritikus 10:54 20.april 2020.

    Jebem vam ta prokleti nogomet in kretene ki navijajo zanj da se poistovetijo, ker niso sami sposobni narediti nič razen piti in galamiti,...

  • Laznivi 09:05 20.april 2020.

    Upam da je konec tega nogometnega huliganstva , da bi tribune ostale zaprte za vedno in cenetv prenosov padle za 90% ter place 22 norcev ki tekajo za eno zogo postale realne.

  • Pepe007 07:22 20.april 2020.

    UEFA je tukaj odigrala žalostno vlogo in postavila kapital pred človeka. Potem pa njen prvi človek šola naše odločevalce, ki sicer naredijo v zadnjem času zelo veliko bedarij. Ampak takih vseeno niso.

Sorodne novice