Svet
9652 ogledov

Francoski znanstvenik o nastanku koronavirusa

Novi koronavirus Profimedia
Priliv olja na ogenj razprav o nastanku pandemije.

Kontroverzni francoski znanstvenik Luc Montagnier, ki je leta 2008 prejel Nobelovo nagrado za preučevanje virusa HIV, je izrazil svoje prepričanje, da je koronavirus nastal po umetni poti.

"Bolezen je ustvarjena v laboratoriju v Wuhanu, ki se je osredotočal na raziskave koronavirusa že v prejšnjem desetletju. Ne vem, kako je virus našel pot iz laboratorija, morda je za to kriv nekakšen čarovnik," je cinično komentiral pandemijo v svojem gostovanju na televiziji CNEWS. Dodal je tezo, da so v laboratoriju eksperimentirali s koronavirusom in virusom HIV.

Izjave Nobelovega nagrajenca so vzdignile precej prahu, a njegovo tezo so že spodbili na Pasterovem inštitutu v Parizu. "Povezovanje covida-19 in HIV-a nima nobenega smisla. Nekateri virusi imajo podoben genetski material in jih lahko povezujemo z drugimi, v tem primeru pa ta teza nima prav nobene znanstvene podlage," je komentiral predstavnik omenjenega inštituta Etienne Simon-Loriere.

Montagnier je sicer že več kot deset let v boju z znanstveno srenjo. Potem ko je prejel Nobelovo nagrado, je leta 2009 izjavil, da je močan imunski sistem dovolj v boju proti virusu HIV, ki ga je preučeval večji del svoje kariere.

Koronavirus covid-19 Koronavirus Slovenija Osveženi podatki glede okužb po slovenskih občinah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • erikkk 09:22 20.april 2020.

    Koronavirus ni samo HIV pač pa je hujši od HIV, doživljenski in nikoli ne bo pozdravljen, po enem letu in pol bo vsem jasno ko zdravila ne bo.

  • Jambor 00:36 20.april 2020.

    Dejstvo je, da je to sranje človeškega izvora. Težko bo dokazati, kdo ga je ustvaril, še bolj težje pa, kdo ga je spustil na prostost. Tako, da fanatik ima delno prav.