Popotnik
10107 ogledov

Načrt za reševanje turistične sezone naših sosedov

Vreme sonce sončenje uživanje Epa
Kako bo letos poleti?

Avstrija naj bi poleti dovolila vstop turistom iz Nemčije in drugih držav, v katerih bo koronavirus pod kontrolo, je včeraj povedala avstrijska ministrica za turizem Elisabeth Koestinger. Glede na uradno statistiko nemški gostje predstavljajo preko 30 odstotkov vseh poletnih počitnikarjev v Avstriji. Delež turizma je v avstrijskem proračunu eden največjih v Evropski uniji.

V kolikor bodo države v boju proti koronavirusu tako uspešne kot je Nemčija, obstaja realna možnost za bilateralne sporazume, je poudarila Koestingerjeva za časnik Die Presse. Premier Sebastian Kurz je pred tem sicer izpostavil, da bi Avstrijci morali razmisliti o letovanju v svoji državi, da bi tako pomagali gospodarstvu. Ministrica za turizem je pri tem dodala, da se bo Avstrija kljub temu morala soočati z izgubami, če poleti ne bo tujcev.

Koronavirus covid-19 Koronavirus Slovenija Osveženi podatki glede okužb po slovenskih občinah

Hrvati podobno

Možnost, da bo Hrvaška odprla svojo mejo za turiste, je odvisna od epidemiološke slike na Hrvaškem in v državi, iz katere bi turisti prišli na Hrvaško, je medtem že v petek povedal vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak. Če bo epidemiološko stanje v državah, iz katerih naj bi turisti prišli, slabše, kot je na Hrvaškem, obiska nikakor ne bomo dovolili, je izpostavil.

Poudaril je, da potrdila za turiste iz drugih držav, da niso okuženi, niso nobeno jamstvo, da ne bi uvozili virusa na Hrvaško, ker se simptomi lahko pokažejo že v 24 urah po testiranju. Kot edino epidemiološko zagotovilo, da ne bo uvoza okužb, je 15-dnevna karantena za vse osebe po vstopu na Hrvaško ali pa dejstvo, da v državah, iz katerih prihajajo, ni več okužb, je poudaril. Napovedal je, da bodo še naprej spremljali stanje s pandemijo in v skladu s tem sprejemali odločitve.

Covid-19, UKC Ljubljana Koronavirus Slovenija Poslanih 3.000 vabil za sodelovanje v raziskavi, prvi testi v ponedeljek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ficaf24828 10:11 27.april 2020.

    Otežiti prehod preko SLO je edina možnost, ki jo bodo podprli volilci!... vse ostalo pa bodo folitve! ... rajši špilam https://www.gaming-style.com/RushTeam/index.php?page=Game

  • andrej084 10:12 20.april 2020.

    Kako je mogoče, da se ukvarjate z reševanjem turistične sezone pri sosedih? Ali vas težave doma res nič ne zanimajo? Stalno se posluša, kako so ukrepi vlade premalo učinkoviti in nezadostni, a zdej ima pa ljudstvo denar, da gre v ...prikaži več v sosednje države reševat turizem? Pa dobro, saj turizem ni samo Hrvaška z izlivi fekalij v morje ali pa sosednja Avstrija, ki že skoraj eno leto policijsko preverja, kdo prihaja v državo!!!