Šport > Nogomet
149 ogledov

Končno tudi dobra novica za španske športnike

san mames ograja stadion Epa
Španska vlada je napovedala postopno odpravo ukrepov za zajezitev koronavirusa.

Španski poklicni športniki bodo lahko začeli treninge 4. maja, tudi nogometaši v prvi ligi, je sinoči sporočila španska vlada ob napovedi omilitve ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa. Premier Pedro Sanchez je ukinitev karantene napovedal v štirih korakih v naslednjih dveh mesecih.

V začetku maja bodo tako treninge pričeli športniki in tudi nogometaši v eni najprestižnejših lig na svetu, vendar posamično in z upoštevanjem ukrepov zdravstvene stroke.

Zadnja prvenstvena tekma v Španiji, ki je med najbolj prizadetimi na svetu zaradi novega koronavirusa, je bila odigrana 11. marca. V začetku tega meseca pa sta liga in Nogometna zveza Španije že sprejeli posebne protokole za ponovno oživitev treningov in tekmovanj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri tem bodo lahko v prvi fazi igralci uporabljali le prostore ekip, vanje bodo morali proti v maskah in rokavicah, na igrišču pa bo med vadbo lahko največ šest igralcev, ki bodo morali upoštevati pravila razdalje.

camp nou | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice