Šport > Nogomet
497 ogledov

"Klubi, ki ne bodo igrali, bodo izgubili točke"

El Clasico, Sergio Ramos EPA
Sankcije ob morebitni neudeležbi.

Predsednik španskega nogometnega prvenstva Javier Tebas je opozoril klube, da bodo morali kljub pandemiji novega koronavirusa odigrati prvenstvene tekme, ko bodo oblasti v državi to dovolile, sicer bodo sledile sankcije. "Proti klubom, ki ne bodo igrali, bo Španska nogometna zveza izvedla disciplinski postopek in jim vzela tri točke, ker se igralci niso pojavili na zelenici," so zapisali v časopisu Sport, ki ga povzema dpa.

Tebas je med drugim dejal, da španskega prvenstva ne bodo odpovedali, saj bi s tem la liga izgubila milijardo evrov. Tekme brez gledalcev pa bi klube stale do 350 milijonov evrov, kar je bolj sprejemljiva žrtev za nogometni ustroj v državi.

Šef la lige je potrdil, da v tem trenutku poteka "vroča debata" glede nadaljevanja prvenstva. Vpletene strani pa se strinjajo zgolj pri točki, ki na stadionih ne bi dovolila prisotnosti gledalcev.

Zadnja prvenstvena tekma v Španiji je bila odigrana 11. marca, doslej pa je v državi na Iberskem polotoku umrlo skoraj 23.000 ljudi. Izredno stanje bo v Španiji trajalo vsaj do 9. maja, šport na prostem pa je prepovedan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.